Greenpeace Slovensko má novú riaditeľku

TASR
19.1.2015 11:42

Vedenie jednej z najväčších slovenských environmentálnych organizácii Greenpeace Slovensko po rokoch opäť preberá žena. Novou riaditeľkou sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006. V Greenpeace začala pomáhať ako dobrovoľníčka. Viedla napríklad bratislavskú skupinu dobrovoľníkov.

Greenpeace Slovensko má novú riaditeľku
SITA

„Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce,” uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Kabinová. Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana. Ten viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka ho medzinárodné ústredie poverilo dočasným vedením organizácie na Slovensku.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok