Na megaproces privezli na Slovensko Potkana, údajného vraha mafiánskych bossov

TASR
16.1.2015 13:29

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici sa na budúci týždeň začína megaproces s medzinárodne hľadaným Róbertom Lališom, označovaným za šéfa gangu sýkorovcov, ako aj s ďalšími obžalovanými, medzi ktorými je tiež Jozef "Potkan" Roháč.

Na megaproces privezli na Slovensko Potkana, údajného vraha mafiánskych bossov
TASR

Ten bol vo väzbe v Maďarsku. Lališ a spol. čelia obžalobe z viacerých starých vrážd a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. ŠTS požiadal justičný orgán Maďarskej republiky o dočasné prevzatie Roháča, aby mohol byť prítomný na banskobystrickom procese. Roháča už priviezli na Slovensko.

"Vzhľadom na to, že v trestnej veci obžalovaného Roháča bolo nariadené hlavné pojednávanie, ŠTS požiadal justičný orgán Maďarskej republiky o dočasné prevzatie vyžiadanej osoby na časové obdobie, na ktoré je potrebné zabezpečiť jej prítomnosť. Takýto postup upravuje zákon o európskom zatýkacom rozkaze," dodala hovorkyňa ŠTS.

Megaproces s Lališom, prezývaným Kýbel, ktorý je už vyše dvoch rokov na úteku, a jeho niekdajšími kumpánmi, sa v Banskej Bystrici začína v utorok. Pre mimoriadne bezpečnostné opatrenia nie je zatiaľ zrejmé, kde sa pojednávanie uskutoční. Okrem budovy súdu prichádza do úvahy aj ústav na výkon trestu. Nevie sa tiež, kedy privezú Roháča do Banskej Bystrice. Pojednávanie je v januári vytýčené zatiaľ na šesť dní.

Roháča spájali so starými vraždami šéfa bratislavského podsvetia Eduarda Diniča či východoslovenského bossa Róberta Holuba. Obvinenia z účasti na vražde Róberta Remiáša slovenská polícia stiahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok