Slovan prehral v Podolsku po nájazdoch

TASR
12.1.2015 20:20

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelok v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade priameho konkurenta v boji o play off Viťazu Podoľsk 1:2 po predĺžení. Po zisku jedného bodu tak z 11. miesta v Západnej konferencii aktuálne strácajú na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v nadstavbe päť bodov.

Slovan prehral v Podolsku po nájazdoch
SITA/Ján Slovák

Slovan nastúpil na zápas v rovnakej zostave ako v predchádzajúcom víťaznom dueli v Jaroslavli. Hneď v úvode ale prišiel o centra elitnej formácie Matta Murleyho, ktorý dostal za faul trest na päť minút a do konca zápasu. "Belasí" sa ale prezentovali pozornou defenzívou na čele s gólmanom Johanom Backlundom a do vedenia ich na konci druhej tretiny poslal Libor Hudáček.

Viťaz ale necelých šesť minút pred koncom riadneho času vyrovnal a v predĺžení rozhodol o jeho triumfe švédky útočník Mario Kempe. Najbližšie sa zverenci trénera Petriho Matikainena predstavia vo svojej aréne vo štvrtok o 19.30 h proti nováčikovi súťaže HK Soči.

Viťaz Podoľsk - Slovan Bratislava 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 55. Afinogenov (Grebeškov), 63. Kempe (Semionov, Porseland) - 38. Hudáček (Štajnoch, Nagy). Rozhodcovia: Hofman, Kulakov – Lazarev, Palej, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Murley (Slovan) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1500 divákov.

Viťaz Podoľsk: Säteri – Semionov, Porseland, Selezňov, Berďukov, Grebeškov, Kudinov, Vaščenko – Cyganov, Kousal, Kempe – Koroľov, Kučerjavenko, Soloduchin – Vyglazov, Šitikov, Jakubov – Mamin, Kokšarov, Afinogenov – Ivanov
Slovan Bratislava: Backlund - Luža, Sersen, Štajnoch, Kozák, Starosta, Surový - Nagy, Murley, Bartovič - Netík, Tičar, Jeglič - Hudáček, White, Vondrka - Ölvecký, Šťastný, Kudrna - Lunter

Už po 33 sekundách hry prišiel Slovan o centra prvého útoku Murleyho, ktorý za narazenie Kempeho na mantinel putoval predčasne pod sprchy. Slovan sa ale v päťminútovom oslabení ubránil pri pokusoch Afinogenova i Kousala a gólman Backlund si poradil aj s nebezpečnou strelou obrancu Grebeškova v 8. minúte.

V polovici úvodného dejstva mohol na druhej strane otvoriť skóre Jeglič, v samostatnom úniku ale neuspel zoči-voči fínskemu brankárovi Säterimu. Hostia mali potom k dispozícii dve presilovky za sebou, v prvej z nich Vondrka nepremenil "tutovku" a v druhej Slovan ani raz na bránku nevystrelil. Pred prvou sirénou ešte Backlund dokázal zlikvidovať sólo Soloduchina.

V úvode druhej časti "belasí" prežili druhú časť oslabenia pri vylúčení Starostu a hoci Kempe i Soloduchin sa vďaka aktivite domáceho celku dostali k nebezpečným zakončeniam, skóre sa nemenilo. Pred Säterim sa nepresadil ani delovkou Surový a v následnej dorážke triesnený Tičar.

V 32. minúte sa dostal Podoľsk do brejku dvoch na jedného, Soloduchin s Berďukovom ale nevyriešili situáciu podľa predstáv. Slovan vzápätí premárnil presilovku piatich proti trom v trvaní 110 sekúnd, v ďalšej ponúknutej početnej výhode už ale uspel, keď sa v 38. minúte Hudáček dostal k odrazenému puku a poslal ho do odkrytej časti bránky - 0:1.

V snahe dohnať manko odštartovali domáci tretiu tretinu výraznou aktivitou a Afinogenov vyskúšal pozornosť Backlunda. Puk sa pred bránku Podoľsku dostával iba sporadicky, Lunter bez úspechu skúšal šťastie strelou spomedzi kruhov. Backlund bol v stálej permanencii najmä od 48. minúty, keď hral Slovan dve oslabenia za sebou najskôr po faule Šťastného a o chvíľku neskôr aj za príliš veľa hráčov na ľade.

Vyrovnanie mal na hokejke najskôr Koroľov, na opačnej strane v brejkovom prečíslení netrafil odkrytú časť bránky Bartovič. Bratislavčania sa ubránili, ale boli pod tlakom a Jakubov sa v 53. minúte už tešil z gólu, proti však bol videorozhodca. Viťaz sa dočkal až o dve minúty neskôr, keď na 1:1 vyrovnal v ďalšej presilovke pri vylúčení Netíka Afinogenov. Slovan vyslal v tretej časti hry na bránku súpera jedinú strelu.

Aj v predĺžení mal viac z hry Podoľsk a o jeho cennom triumfe rozhodol v 63. minúte Kempe, ktorý tečoval delovku Semionova od modrej čiary.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok