Bokroš po prehre s Kanadou: Na ofenzívu sme nemali sily

TA3 TASR
5.1.2015 10:47

S Kanadou sa Bokrošovci stretli aj v základnej A-skupine. Po výprasku 0:8 sa dôsledne pripravili na semifinálové repete. Trénera Bokroša mrzela najmä slabá hra v ofenzíve.

Prílišné sústredenie sa na bránenie a slabá útočná produktivita obrala podľa slov trénera Ernesta Bokroša slovenských hokejistov o lepší výsledok v semifinále juniorských MS proti Kanade. Jeho zverencom nestačil na odvrátenie prehry 1:5 ani výkon na hranici defenzívneho maxima či dôvera v schopnosti brankára Denisa Godlu, navyše s blížiacim sa vrcholom šampionátu majú hráči najmä vďaka pribúdajúcim zdravotným ťažkostiam čoraz menej síl.

V záverečnom dueli proti Švédsku však spravia všetko pre zisk bronzových medailí. "Pôjdeme hrať hoci aj s dvomi alebo tromi päťkami," uviedol pre TASR 55-ročný kormidelník. Slováci sa stretli s Kanadou na MS už v základnej A-skupine a po výprasku 0:8 zvolili pred semifinále na "javorové listy" dôslednú prípravu. Vedeli, čo môžu od súpera očakávať, no druhej prehre so zmierlivejším charakterom napokon nezabránili.

Trénera Bokroša mrzela najmä slabá hra v ofenzíve. "Síce sme sa na toto stretnutie pripravovali zodpovedne, musím uznať, že Kanaďania boli nad naše sily. Na nich nestačí len kvalitná defenzíva či brankár Godla. Musíme niečo vyprodukovať aj smerom dopredu, no to sa nám vôbec nepodarilo. Vážnejšie sme súpera takmer vôbec neohrozili. Dlho sme síce držali stav 0:1, no za minútu sme na konci druhej tretiny dostali ďalšie dva góly, a to rozhodlo o vývoji stretnutia. Musíme uznať kvalitu súpera, na Kanadu sme dnes nemali," uviedol Bokroš.

Podľa neho vložili jeho zverenci do zápasu všetko zo svojho hokejového umenia po defenzívnej stránke, na tú útočnú však už akoby nemali dostatok síl. "Bol to maximálny výkon, ktorí túto chlapci vedia podať. Naša prvá formácia bola doteraz vcelku produktívna, no ani oni, ani zvyšok tímu nezahral smerom dopredu nič. Keby to bol iný súper, možno by sa dalo urobiť niečo viac," zamyslel sa šéf slovenskej striedačky.

Jeho predzvesť pred záverečným duelom o bronz proti Švédsku nie je vôbec ružová, a to najmä po zdravotnej stránke. Vysoká turnajová záťaž si vybrala svoju daň a slovenskú výpravu zastihla v tom najmenej vhodnom čase. "Máme určité zdravotné problémy, aj hráčov, aj nás chytajú priedušky či nádcha. Poviem to možno hlúpo, ale som rád, že turnaj už pomaly končí. Nakazili sa aj Pavúk a Jendroľ, ale na to sa rozhodne nechceme vyhovárať," ozrejmil Bokroš a dodal: "Nejako sa dáme dohromady a pôjdeme hrať či už s dvomi alebo tromi päťkami. O bronz chceme zabojovať, pre jeho zisk urobíme maximum."

Na ceste za ziskom druhého cenného kovu z MS hráčov do 20 rokov však stojí ešte jedna prekážka, a vôbec nie ľahká. Švédi kráčali turnajom bez prehry, no v semifinále im vystavili stopku Rusi a po triumfe 4:1 ich poslali "len" do bojov o bronz. Slovenskí reprezentanti si tak po 16 rokoch opäť zopakujú súboj o tretie miesto s "Tre kronor", vo Winnipegu 1999 ho vtedy pod vedením Jána Filca zvládli pomerom 5:4 a získali prvý a dosiaľ jediný cenný kov na MS tejto vekovej kategórie.

"Sledovali sme každého nášho potenciálneho súpera. Už teraz máme pripravený zostrih niektorých jeho herných činností. Švédsko patrí k veľmociam, ktoré ovládajú tento turnaj. Bude to opäť ťažké a náročné, ale ak chceme uspieť, potrebujeme dávať góly a nie sa iba celý zápas brániť. O našom úspechu či neúspechu rozhodne preto len naša produktivita," predpovedal Bokroš, podľa ktorého by Slovákom výrazne pomohol prvý gól. "Ak by sme ho dali ako proti Čechom, mohlo by nám to pomôcť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok