V Žiline jednoznačný triumf domácich nad Skalicou

TA3 TASR, SITA
4.1.2015 21:26

Nedeľňajší extraligový zápas dvoch tímov z konca tabuľky vyznel jednoznačne pre hokejistov Žiliny, ktorí deklasovali súpera zo Skalice 6:1. Po prvej tretine viedli hráči MsHK DOXXbet už 3:0 a hoci sa v 24. min podarilo útočníkovi hostí Ľubomírovi Vaškovičovi znížiť, Žilinčania strelili ďalšie tri góly, pohodlne doviedli stretnutie do víťazného konca a preskočili Skaličanov v tabuľke.

V Žiline jednoznačný triumf domácich nad Skalicou
SITA

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Góly: 6. Hudec (Síkela), 12. Milovanovič, 13. Demel (Valášek), 28. Drevenák (Valášek, Demel), 30. Hudec (Kanko, Bajaník), 52. Síkela (Kropáč, Ďurkech) - 24. Vaškovič (Komínek, Stloukal). Rozhodovali: D. Konc, Orolin - Holienka, Sčensný, zmeny: od 32. min Cibuľa za Križana - od 13. min Lipovský za Romančíka, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1003 divákov

Zostavy:

Žilina: Križan (32. Cibuľa) - Milovanovič, Dresler, S. Hudec, Bajaník, Bobček, Ďurkech, Shroner, Niník - Milan Procházka, Jabrocký, Kanko - Drevenák, Demel, Valášek - M. Kokavec, Síkela, R. Kropáč - Dolinajec, O. Rusnák, J. Šimko

Skalica: P. Romančík (13. M. Lipovský) - Barák, Gründling, Drtina, P. Horváth, Nechala, Zukal, Krejčiřík - Vaškovič, Stloukal, Komínek - J. Jurík, R. Školiak, Štumpf - Bene, B. Mráz, Chylo - Markulinec, Šimíček, Bezúch

Duel posledného tímu tabuľky s predposledným začali lepšie Žilinčania, ktorí od úvodu ovládli dianie na klzisku. Už v 6. minúte nabil Síkela Hudecovi a ten príklepom nedal Romančíkovi šancu na úspešný zákrok. Tlak domácich pokračoval a hostia nevedeli, kam skôr skočiť. V 13. minúte si slovinský obranca Jakob Milovanovič nakorčuľoval pred bránku Skalice a zvýšil na 2:0 pre Žilinu. Už o pár sekúnd neskôr prestrelil Romančíka v bránke Skalice Demel a tréner hostí Štefan Mega si zobral oddychový čas. Po ňom zamieril namiesto Romančíka do bránky Lipovský a do konca tretiny už neinkasoval.

Do druhej tretiny vstúpili hostia ako vymenení. V 24. minúte Komínek našiel Vaškoviča a bolo 1:3. Domáci postupne hru vyrovnali a začali sa znovu tlačiť do zakončenia. V 28. minúte sa kapitán Žiliny Drevenák dostal do úniku a rutinérsky ho premenil. Tlak "vlkov" pokračoval a o dve minúty neskôr Hudec svojím druhým gólom zvýšil vedenie Žiliny už na 5:1. V 32. minúte ostal po útoku hostí ležať na ľade žilinský brankár Križan a do brány zamieril Igor Cibuľa.

V tretej tretine tempo hry opadlo. Žilinčania kontrolovali priebeh, no hostia kontrovali rýchlymi protiútokmi. V rozmedzí troch minút trafili dvakrát konštrukciu Cibuľovej bránky a ak by sa im podarilo skórovať, mohol byť zápas ešte dramatický. V 52. minúte však Kropáč vymyslel skvelú prihrávku na Síkelu, ktorý si otvoril strelecké konto v drese Žiliny. Do konca zápasu už "vlci" hosťom nič vážnejšie nedovolili a po záverečnom hvizde si vychutnali návrat na deviate miesto tabuľky.

Hlasy:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Bol to dôležitý zápas pre oba tímy. Puky nám odskakovali, nevedeli sme si poriadne prihrať. V prvej tretine sme dostali tri góly a bolo po zápase. Do ostatných zápasov musíme dať podstatne viac srdiečka a bojovnosti."

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "V prvom rade sa chcem znovu poďakovať divákom, pridalo to na našom výkone a bolo to vidieť. Chceli sme vyhrať a dostať sa v tabuľke pred Skalicu, čo sa nám podarilo. Ak by sme využili šance, tak výsledok mohol byť úplne iný. Verím, že sa týmto odrazíme k pozitívnym výsledkom v roku 2015."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok