Pri leteckých útokoch zahynulo 38 militantov

TASR
4.1.2015 11:08

Pakistanská armáda zabila pri náletoch 31 militantov, ďalších sedem zahynulo v krajine pri predpokladanom útoku amerického bezpilotného lietadla, informovali dnes miestni predstavitelia.

Pri leteckých útokoch zahynulo 38 militantov
SITA

K leteckým útokom došlo v noci na dnes v oblasti Chajbar v rámci ofenzívy v kmeňových oblastiach pri hranici s Afganistanom, ktoré sú dlho útočiskom vzbúrencov. Nálety zničili štyri úkryty a výcvikové centrum samovražedných atentátnikov, uviedla armáda v oznámení, o ktorom informovala agentúra AP.

Armáda uviedla, že operácia v Chajbare je zameraná proti militantom, ktorí utiekli pred rozsiahlou už šesť mesiacov trvajúcou ofenzívou v susednom Severnom Vaziristane. Podľa ozbrojených síl pri nej od júna zabili už 1200 militantov.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že decembrový masaker v škole v Pešávare, pri ktorom ozbrojenci Talibanu zabili 150 ľudí, prevažne školákov, spáchali militanti z Chajbaru. Afganistan i Pakistan po útoku ohlásili tvrdšie zásahy v oblasti hranice.

Pakistanskí spravodajskí dôstojníci dnes informovali, že americké bezpilotné lietadlo odpálilo nadránom v Severnom Vaziristane rakety na areál využívaný militantmi len približne 300 metrov od hranice s Afganistanom. O život prišlo sedem militantov a štyri ďalší utrpeli zranenia.

Zasiahnutý objekt podľa zdrojov využívali bojovníci lojálni veliteľovi pakistanského Talibanu Háfizovi Gulovi Bahádurovi, ktorí často podnikajú útoky v Afganistane, ako aj uzbeckí militanti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok