Polícia upozorňuje na zľadovatené cesty, v Bratislave sú desiatky posypových vozidiel

TASR TA3 SITA
28.12.2014 08:44

Na rýchlostnej ceste R1 v smere Sereď – Trnava sa stala v sobotu (27. 12.) večer dopravná nehoda. Vodič neprispôsobil jazdu podmienkam na zľadovatenej vozovke. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Polícia rázne žiada vodičov, aby rešpektovali dopravné značenie a pokyny jej príslušníkov.

K problémom došlo pred niekoľkými hodinami aj na ceste I/61 medzi obcami Madunice a Trakovice, kde je povrch vozovky taktiež zľadovatený.

Polícia vyzýva vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu vozovky a podieľali sa na bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

DPB: Husté sneženie v Bratislave spôsobuje meškanie MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje cestujúcich, že kvôli hustému sneženiu premáva bratislavská MHD s meškaním do 10 minút. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

"Situáciu neustále monitorujeme a oslovili sme aj magistrát hlavného mesta, aby na dotknutých neprejazdných úsekoch vykonal posyp komunikácií. Cestujúcim sa za vzniknuté problémy ospravedlňujeme," povedala Vachová.

Bratislavská samospráva monitoruje stav počasia a reaguje na vzniknuté situácie súvisiace so zjazdnosťou komunikácií a verejných priestranstiev, ktorá je zhoršená v dôsledku počasia. V teréne je tak od soboty večera 54 posypových vozidiel a 89 pracovníkov. Tí postupne zabezpečujú zjazdnosť cestných komunikácií a verejných priestranstiev v hlavnom meste. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Bratislavy Ivana Skokanová.

Podľa jej slov, bratislavský primátor Ivo Nesrovnal konzultuje vzniknutú situáciu v meste s DPB, ktorý v spolupráci s Oddelením správy komunikácií Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava monitoruje stav vozoviek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok