Slováci prehrali s Kanadou vysoko 0:8

TASR
27.12.2014 08:06

Slovenskí hokejisti vstúpili do svetového šampionátu hráčov do 20 rokov vysokou prehrou s domácou Kanadou 0:8.

Slováci prehrali s Kanadou vysoko 0:8
SITA/AP

Zverenci trénera Ernesta Bokroša ťahali od začiatku za kratší koniec a už po úvodnej tretine prehrávali 0:3. Ešte horšie pre nich dopadla druhá, v ktorej inkasovali až štiry góly. Skóre stretnutia (0:8) uzavrel v 57. minúte Virtanen.
V základnej skupine sa ešte Slováci stretnú s rovesníkmi z Fínska, USA a Nemecka.

A-skupina:
Slovensko - Kanada 0:8 (0:3, 0:4, 0:1)
Góly: 5. Fabbri (Duclair, Reinhart), 9. Duclair (Domi), 10. Fabbri (Petan, Bowey), 27. Paul (Crouse, Virtanen), 32. Point (Fabbri, Petan), 37. Domi (Reinhart), 38. Petan (Fabbri, Hickets), 57. Virtanen (Point). Rozhodovali: Patafie, Vinnerborg – Lhotský, Wust, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Slovensko: Godla – Černák, Rosandič, Jaroš, Holenda, Jendroľ, Hochel, Pavúk, Bačik - Paulovič, Cehlárik, Réway – Šoltés, Lantoši, Rehák – Skalický, Sukeľ, Koyš – Petráš, Bondra, Kabáč

Kanada: Fucale – Nurse, Theodore, Morrissey, Bowey, Hicketts, Heatherington, Morin, Point - Reinhart, Domi, Duclair – Lazar, Ritchie, McDavid – Fabbri, Paul, Petan – Crouse, Gauthier, Virtanen

Prvú veľkú šancu zápasu mali slovenskí hokejisti. Lantoši sa rútil na brankára, ale nestihol už dobre zakončiť a Fucale jeho pokus vykryl. Naopak, Kanada svoju príležitosť využila. V 5. minúte sa dostali do situácie 2 na 2, Duclair prihral pred bránku Fabbrimu a bolo 0:1. Favoriti dominovali aj v ďalších minútach, boli lepší vo všetkých herných činnostiach a postupne si vytvorili pohodlný náskok. V 10. minúte zvýšil na 2:0 Duclair a o minútu neskôr viedli domáci už 3:0 zásluhou opäť Fabbriho.

Druhá tretina dopadla pre Slovákov ešte o gól horšie. V 27. minúte sa predviedol peknou samostatnou akciou Virtanen, ktorý obkrúžil bránku a prihral na gól Paulovi. V 32. minúte upravil už na 5:0 Point a v 37. stanovil šesťgólový rozdiel Domi. Slováci nedokázali hrať s favorizovaným súperom vyrovnanú hru a po druhej časti prehrávali už 0:7, keď Petan využil hru štyroch proti štyrom.

Obraz hry sa nezmenil ani v poslednej časti. Kanada na ľade dominovala a pridala aj ďalší gól. Na 8:0 pre domácich upravil v 57. minúte Virtanen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok