Počet ruských turistov v zahraničí sa prepadol o polovicu

TASR
25.12.2014 12:30

Z dôvodu krízy rubľa Rusi oveľa menej dovolenkujú v zahraničí. Počet cestujúcich sa tento rok v porovnaní s rokom 2013 prepadol o 40 % až 50 %, uviedla v stredu (24. 12.) v Moskve šéfka zväzu ruských cestovných kancelárií ATOR Maja Lomidseová. Informovala o tom agentúra DPA.

Počet ruských turistov v zahraničí sa prepadol o polovicu
SITA

Dôvodom prudkého prepadu zahraničných dovoleniek je pokles dôvery v ekonomiku a znižovanie kúpnej sily, pretože rubeľ výrazne oslabil voči západným menám, ako sú euro alebo dolár. Lomidseová tiež spomenula aj "nepolitické faktory".

Mnohí Rusi sa na Západe cítia vzhľadom na sankcie voči ich krajine v súvislosti s ukrajinským konfliktom nevítaní. Táto situácia spôsobila masové bankroty ruských cestovných kancelárií. Najobľúbenejšími destináciami ruských turistov sú podľa Lomidseovej Turecko a Egypt.

V rámci Európskej únie (EÚ) boli najobľúbenejšími turistickými krajinami Grécko a Španielsko s podielom po 7 % z celkového počtu ruských turistov, uviedla Lomidseová. Počet ruských turistov, ktorí tento rok navštívi Nemecko, sa podľa odhadov znížil o 16 % až 20 %.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok