Hamšíkov Neapol po penaltovej dráme získal talianský Superpohár

TASR
22.12.2014 22:40

Futbalisti SSC Neapol sa stali víťazmi talianskeho Superpohára. Vo finále, ktoré sa odohralo v katarskej Dauhe na štadióne Jassima bin Hamada, zdolali Juventus Turín až po dlhotrvajúcom penaltovom rozstrele 6:5. Duel sa v riadnom hracom čase skončil 1:1, v predĺžení strelili obe mužstvá po jednom góle.

Hamšíkov Neapol po penaltovej dráme získal talianský Superpohár

Neapol tak získal vzácnu trofej po dlhých 24 rokoch, keď naposledy sa z nej tešil ešte v roku 1990. SSC vtedy zdolal Juventus 5:1 a kapitánom modrých bol slávny Diego Maradona.

Neapol v pondelok nastúpil v základnej zostave aj so svojím kapitánom, slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom. Skóre sa menilo už po piatich minutách hry. Do samostatného úniku sa dostal útočník Juventusu Carlos Tevez a šikovným lobom prekonal Rafaela Cabrala v bránke SSC. Rýchly gól zápasu pomohol, v ďalšom priebehu si obe mužstvá vytvorili množstvo príležitostí.

Ujala sa však až tá v podaní hráčov Neapola v 68. minúte. Na center Jonathana de Guzmana si nabehol Gonzalo Higuain a prudkou hlavičkou vyrovnal na 1:1. Desať minút potom sa finále skončilo pre Hamšíka, ktorého vystriedal Dries Mertens.

Ďalší gól v riadnom hracom čase už nepadol a tak nasledovalo predĺženie. Prvú veľkú šancu mal Juventus v 101. minúte, ale nebezpečnú strelu Artura Vidala zblokovala obrana Neapola. O päť minút neskôr však už "stará dáma" oslavovala, keď sa po druhý raz v zápase presadil Tevez. Argentínsky kanonier si prebral na hranici šestnástky nahrávku za obranu a loptu napálil presne do ľavého dolného rohu Cabralovej brány.

Neapol následne vrhol všetky sily do útoku a vyplatilo sa. V zúfalom nápore sa k odrazenej lopte po strele Cristiana Maggia dostal Higuain a rovnako ako jeho krajan Tevez zaznamenal druhý gól v zápase - 2:2. O výsledku penaltového rozstrelu napokon rozhodla až deviata séria. Víťazný pokutový kop strelil Kalidou Koulibaly a zo zisku trofeje sa tak po dráme tešil Neapol.

Taliansky Superpohár - finále:
Juventus Turín - SSC Neapol 2:2 pp (1:1, 1:0) - 5:6 v rozstrele z 11 m
Góly: 5. a 106. Tevez - 68. a 118. Higuain

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok