V Drážďanoch protestovali tisíce ľudí proti islamizácii Západu

TASR TA3
22.12.2014 22:21

Približne 17.500 ľudí sa dnes zišlo v nemeckých Drážďanoch na najnovšej zo série protiislamských demonštrácií, ktoré tamojším politikom robia vrásky na čele.

V Drážďanoch protestovali tisíce ľudí proti islamizácii Západu

Protestné zhromaždenie, ktoré sa koná pred Semperovou operou, zorganizovala skupina Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA), informovala agentúra DPA, citujúc policajné zdroje.

Ide o dosiaľ najväčšiu z manifestácií, ktoré sa každý týždeň konajú už od októbra. Zhruba 4500 ľudí demonštrovalo proti samotným aktivistom, zatiaľ čo asi 400 osôb sa zišlo na ekumenickej modlitbe.

Organizátori tvrdia, že protestujú iba proti extrémizmu a nie proti imigrantom či samotnému islamu. Podujatia si však získavajú podporu aj krajne pravicových skupín, čo vyvoláva znepokojenie. Proti ideám hnutia PEGIDA dnes v bavorskej metropole Mníchov vyšlo do ulícnajmenej 12.000 občanov. Na účasť na mítingu vyzvali viaceré politické strany, cirkevné zoskupenia či umelci.

Sociálnodemokratický primátor mesta Dieter Reiter konštatoval, že demonštrácia odhalila Mníchov v jeho najlepšej podobe. "Stoja tu tisícky ľudí spoločne proti rasizmu a diskriminácii," uviedol.
3 20 tth luk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok