V novinárskej ankete o najlepšie komunikujúceho politika zvíťazil prezident Kiska

TA3
20.12.2014 14:55

Druhú a tretiu priečku v ankete Huba roka obhájili minister vnútra Robert Kaliňák a poslanec Miroslav Beblavý (Sieť), anticenu Muchotrávka roka aj tento rok získal bývalý predseda parlamentu Pavol Paška.

V novinárskej ankete o najlepšie komunikujúceho politika zvíťazil prezident Kiska
SITA

Najlepšie komunikujúcim politikom roka 2014 je prezident Andrej Kiska. Hlava štátu zvíťazila v tohtoročnej novinárskej ankete Huba roka o najlepšie komunikujúceho politika. Za ním skončil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a bronzovú priečku v ankete obsadil poslanec a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Komunikačnú anticenu Muchotrávka roka pridelili novinári dnes už bývalému predsedovi Národnej rady SR Pavlovi Paškovi. Agentúru SITA o výsledkoch ankety informovala Zuzana Tichá z Made in Media, ktorá spolu s agentúrou Vrtieť psom anketu organizuje.

Kaliňák, Beblavý i Paška obhájili svoje pozície z vlaňajšej ankety. Nováčikom je tento rok víťaz ankety, prezident Kiska. „Chcel by som sa poďakovať kolegom a priateľom, ktorí mi pomáhali a radili v komunikácii pred prezidentskými voľbami a rovnako aj potom, ako som sa stal prezidentom. Beriem to ako ocenenie kolektívu,“ zareagoval na víťazstvo v ankete prezident Andrej Kiska. Vlaňajší víťaz ankety, premiér Robert Fico, tento rok skončil na piatom mieste, predbehol ho aj nový predseda parlamentu Peter Pellegrini, priblížila Tichá.

Do hlasovania o Hubu roka sa v tomto roku zapojilo 33 novinárov, píšucich o politike a spoločnosti, z takmer všetkých celoštátnych médií. Svojmu favoritovi v ankete prideľovali tri body, druhému v poradí dva a tretiemu jeden bod, rovnaký princíp fungoval aj pri hlasovaní o Muchotrávku roka. Prezident Kiska v ankete o Hubu roka získal 51 bodov, Kaliňák 34 a Beblavý 28 bodov. Paškovi vynieslo anticenu 16 bodov.

Anketu Huba roka organizuje Made in Media spolu s agentúrou Vrtieť psom. Druhá menovaná agentúra sa podieľala aj na prezidentskej kampani Andreja Kisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok