Austrálska polícia zatkla ženu podozrivú z vraždy ôsmich detí

TA3 TASR
20.12.2014 12:46

Austrálska polícia v sobotu zatkla za podozrenie z vraždy ôsmich detí zranenú ženu, ktorú úrady našli v piatok ráno spolu s telami detí v dome v meste Cairns v štáte Queensland. Žena je matkou siedmich z nich. Ôsme dieťa bola jej neter.

Detektív Bruno Asnicar z queenslandskej polície uviedol, že 37 ročná žena, ktorú našli v dome spolu s mŕtvymi deťmi, je momentálne pod policajným dozorom v nemocnici v Cairns. Zotavuje sa z bodných rán na hrudníku. Žena, ktorej totožnosť odmietli zverejniť, by mala byť pri vedomí a spolupracovať s políciou.

Asnicar dodal, že polícia v súvislosti s incidentom nepátra po ďalších potenciálnych útočníkoch.

Úrady sa zatiaľ nevyjadrili k príčine smrti ôsmich maloletých. Asnicar povedal, že polícia analyzuje niekoľko nožov, ktoré sa našli v dome, a mohli byť použité ako smrtiaca zbraň. Podľa agentúry AP mali deti od 18 mesiacov do 14 rokov.
Policajti boli privolaní na miesto činu po tom, čo dostali správu, že v inkriminovanom dome je žena s vážnymi poraneniami. Po príchode na miesto však okrem zranenej ženy našli aj telá detí.

Austrálsky premiér Tony Abbott sa v súvislosti s tragédiou vyjadril, že ide o bolestnú správu. "Každý rodič by pociťoval srdce zvierajúci smútok nad tým, čo sa stalo. Je to príšerný čin."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok