Lídri Únie schválili Junckerov plán, ktorý má naštartovať európsky rast

TASR TA3
19.12.2014 09:55

Predsedovia vlád a hlavy štátov krajín Európskej únie na dnešnom summite v Bruseli schválili nový investičný program, ktorý navrhol predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker a ktorý je určený na naštartovanie ekonomického rastu krajín únie.

Summit sa skrátil

Predseda Európskej rady Donald Tusk po ukončení prvej časti programu venovaného ekonomickým záležitostiam uviedol, že lídri sa dohodli na troch veciach.

"Po prvé, žiadame naliehavé zriadenie Európskeho fondu pre strategické investície, po druhé, obnovili sme záväzok posilniť štrukturálne reformy, a po tretie, chceme pokračovať v úsilí o zabezpečenie zdravých verejných financií," oznámil Tusk prostredníctvom videovyhlásenia.

Zdôraznil, že všetky tri záväzky dohromady tvoria stratégiu EÚ pre urýchlenie ekonomického zotavenia. Tusk zároveň prostredníctvom odkazu na sociálnej sieti Twitter potvrdil, že summit nebude pokračovať v piatok druhým pracovným dňom ako zvyčajne, ale že lídri chcú ukončiť ešte dnes aj agendu politických rokovaní, kde je stredobodom rokovaní situácia na Ukrajine.

summit.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok