Na východe Sýrie objavili masový hrob s vyše 230 obeťami Islamského štátu

TASR
17.12.2014 20:50

Vyše 230 tiel ľudí zabitých pravdepodobne militantmi Islamského štátu (IS) objavili v masovom hrobe v provincii Dajr az-Zaur na východe Sýrie, uviedlo dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Na východe Sýrie objavili masový hrob s vyše 230 obeťami Islamského štátu
SITA/AP

Podľa všetkého išlo o členov miestneho kmeňa, ktorý bojuje s Islamským štátom, uviedlo centrum monitorujúce násilie na všetkých stranách takmer štvorročnej vojny v Sýrii. Dodalo, že spolu s nimi IS zabil už vyše 900 členov tohto kmeňa, informovala agentúra Reuters.

IS má pod kontrolou takmer celú provinciu Dajr az-Zaur, ktorá hraničí s irackým územím taktiež pod jeho kontrolou. Ropné polia v provincii sú hlavným zdrojom jeho zisku, ale nálety spojencov pod vedením USA, ktoré sa v Sýrii začali v septembri, ich prevádzku narušili.

V auguste SOHR uviedlo, že militanti zabili počas dvoch týždňov vyše 700 príslušníkov miestneho kmeňa, prevažne civilistov, v konflikte, ktorý vypukol, keď obsadili dve ropné polia. Mnohým z obetí zoťali hlavy.

Bojovníci IS v súčasnosti bojujú so silami sýrskeho prezidenta Bašára Asada pri meste Dajr az-Zaur v rovnomennej provincii o vojenskú leteckú základňu, ktorá je jednou z posledných vládnych bášt na východe krajiny, dodala agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok