Taiwanská polícia zadržala 800 ľudí podozrivých z podvodov

TA3, TASR
29.9.2011 13:11

Taiwanská polícia zadržala v stredu 800 ľudí podozrivých z podvodov, ktoré robili pomocou telefónov, vydávajúc sa za policajtov.

Taiwanská polícia zadržala 800 ľudí podozrivých z podvodov

Policajnú akciu vykonali v spolupráci s čínskou políciou, a uskutočnila sa v ďalších siedmych mestách juhovýchodnej Ázie.

Taiwanský úrad pre vyšetrovenia zločinu informovali, že podozrivých, medzi ktorými sú občania viacerých ázisjkých krajín vrátane 300 Taiwančanov a 500 Číňanov, zatkli na 166 rôznych miestach regiónu.
Úrad vo vyhlásení na svojej internetovej stránke napísal, že zatknutí sú podozriví z podvodov za viac než 31 miliónov dolárov (22,7 milióna eur).

Obeťami podvodov sú zväčša Taiwančania a Číňania. Podvody sa týkali najmä finančných transakcií. Podvodníci, vystupujúci pod falošnou identitou orgánov činných v trestnom konaní, presviedčali dôverčivých ľudí, že sa dopustili rôznych deliktov. Navrhovali, že im za poplatok pomôžu vyhnúť sa hrozbe závažných trestov. Ďalšie podvody sa týkali internetových nákupov, za ktoré obete zaplatili, ale nikdy im nič nebolo doručené.

Policajný záťah sa uskutočnil na základe dohody podpísanej v roku 2009 medzi Čínou a Taiwanom a podieľalo sa na ňom viac než 2500 policajtov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok