Na Slovensko dnes priviezli Betlehemské svetlo

SITA
13.12.2014 19:41

Slovenskí skauti dnes priviezli na Slovensko Betlehemské svetlo. Prevzali ho od rakúskych skautov počas slávnostnej ceremónie vo Viedni. Ako prvý prijal svetlo na Slovensku prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. V nedeľu doobeda odovzdajú svetlo počas svätej omše vo Svite poľským skautom. Svetlo bude aj vďaka slovenským skautom tradične putovať cez celé Poľsko, pobaltské krajiny a Rusko až na Sibír.

Na Slovensko dnes priviezli Betlehemské svetlo
SITA

Počas posledného víkendu pred Vianocami, v sobotu 20. decembra, budú už od skorého rána skautské posádky roznášať svetlo vlakmi po celom Slovensku a doručia ho až do 300 miest a obcí a všade tam, kde nie je vlakové spojenie. Betlehemské svetlo zažiari aj na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku, na Lomnickom štíte.

Betlehemské svetlo dievčatá a chlapci zo Slovenského skautingu postupne prinesú do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov aby mohlo dotvárať atmosféru Vianoc. Na distribúcii svetla sa každý rok dobrovoľne zúčastňujú stovky skautov a ich počet neustále rastie. Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt, nesie nadkonfesionálne posolstvo, má spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete.

Agentúru SITA informoval Marián Suvák z Ústredia Slovenského skautingu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok