Slovan zdolal Ufu po nájazdoch, rozhodol Netík

SITA TASR TA3
12.12.2014 22:12

Hráči Slovana Bratislava uspeli v piatkovom domácom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v jedinom tohtosezónnom vzájomnom súboji s tímom Salavat Julajev Ufa zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch.

Slovan zdolal Ufu po nájazdoch, rozhodol Netík
SITA/Ján Slovák

"Belasí" museli dvakrát doťahovať náskok súpera, no podarilo sa im zápas dotiahnuť až do nájazdov. V nich zariadil Netík triumf Slovana.

V tejto sezóne majú "belasí" na svojom konte z 38 duelov dovedna 48 bodov so skóre 85:100, Ufa nazbierala o 11 bodov viac. Po piatku figurujú Bratislavčania na 10. mieste tabuľky Západnej konferencie. Za 8. priečkou znamenajúcou prienik do play-off zaostáva bratislavský tím o päť bodov.

V piatok Slovan odohral už tretí domáci duel v rade, do konca kalendárneho roka nastúpi pred vlastnými fanúšikmi ešte štyrikrát - najbližšie v pondelok 15. decembra o 19.00 h proti fínskemu Jokeritu Helsinki. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok: 

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 26. V. Nedorost (Bartovič), 58. Štajnoch (Tičar, L. Hudáček), rozhodujúci sam. nájazd Netík - 7. Heikkinen, 52. Tolpeko (Heikkinen, Hartikainen) 

Vylúčení: 2:2 na 2 min, navyše: J. Brejčák - Kutuzov (obaja 5 min za hrubosť), presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Dejev, Soin - Misiur, Raming (všetci Rus.), 8739 divákov 

Zostavy:
Slovan: Janus - Starosta, Štajnoch, Sigalet, Luža, Baranka, J. Brejčák - Netík, Tičar, Jeglič - Bartovič, V. Nedorost, Vondrka - Ölvecký, Murley, L. Hudáček - Kudrna, Surový, A. Šťastný 
Ufa: Sochackij - Heikkinen, Kulda, Kutuzov, Lekomcev, Zubarev, Kirill Koľcov, Vasilevskij - Hartikainen, D. Siomin, Tolpeko - Golovanov, Chlystov, Dubrovskij - Skačkov, Kajgorodov, Pihlström - Stepanov, Gluchov, Slepyšev 

Po úvodnom "oťukávaní" ako prví pohrozili hostia a už v 7. min sa ujali vedenia - Sigalet stratil v strednom pásme puk, Heikkinen prenikol pred Janusa a spomedzi kruhov ho prekonal - 0:1. Gólman Slovana potom úspešne čelil pokusom Stepanov, Tolpeka či Slepyševa, neprekonali ho ani Chlystov a dvakrát Pihlström.

Domáci sa dočkali vyrovnania až v druhej časti - kapitán Bartovič vystrelil spomedzi kruhov, k odrazenému puku sa dostal V. Nedorost a poslal ho za Sochackého. Vzápätí nepochodil Ölvecký a v nájazde ani Netík. V 35. min pálil od modrej čiary Baranka, brankár Ufy však puk schoval v lapačke.

V III. tretine sa obe mužstvá snažili o víťazný gól, no Janus i Sochackij si dlho držali čisté konto. V 52. min naklonil misky váh na stranu hostí Tolpeko, ktorý využil peknú krížnu prihrávku od Heikkinena. Bol to 100. inkasovaný gól bratislavského tímu v sezóne 2014/2015. Slovan bojoval o vyrovnanie a "naštartovať" sa ho snažil J. Brejčák pästným súbojom s Kutuzovom. Stopäťdesiat sekúnd pred treťou sirénou sa domáci dočkali, keď blafákom skóroval Štajnoch - 2:2. V predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo, v nájazdoch Netík zariadil dodatočný bod pre Slovan.

hlasy:
Petri Matikainen, tréner Slovana: "V prvej tretine sme trochu zaspali, zachránil nás brankár Jaro Janus, ktorý vytiahol zopár skvelých zákrokov. Potom sme sa rozbehli. S druhou tretinou som spokojný a som hrdý na to, čo predviedli moji chlapci v tretej, že bojovali až do konca a vyhrali sme. Takúto mentalitu musíme mať vždy."

Tomáš Netík, útočník a strelec víťazného gólu Slovana v nájazdoch: "Vedel som, čo urobím. Teraz som pár nájazdov nedal a ani v hre sa mi to nedarilo, takže tam nebola veľká sebaistota. Ale povedal som si, že budem robiť to, čo viem a z čoho mi góly padali. Zaplať pán boh, že som ho prestrelil. Bol to veľmi ťažký zápas. Veľmi kvalitný súpera, stretnutia idú rýchlo za sebou a nikto nemá dosť síl. Po zlej prvej tretine sme to dali na 1:1 a tam som si veľmi vyčítal, že som nedal gól z toho nájazdu, v ktorom sme išli dvaja. To sú zlomové momenty zápasu a keby sme prehrali, veľmi by som si to vyčítal. Zjedol by som hokejku."

Martin Štajnoch, obranca Slovana a strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2: "Ja som bol už pred brankárom a nemohol som ísť do opačnej strany. Jediná možnosť, ktorá mi vychádzala, bolo ísť do blafáku a našťastie to vyšlo. Vedeli sme, že je to kvalitný súper, dobre sme sa na nich pripravili. Zo začiatku to bolo dobré, ale potom sme začali vymýšľať na modrej čiare a z toho boli tie protiútoky a následne aj prvý gól, ktorý sme dostali. Ale dnes sme sa presvedčili , že body, ktoré sme stratili so slabšími súpermi, môžeme teraz získať späť. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj ďalej."

Vasilij Čižov, asistent trénera Ufy: "Dnes sme chceli ukončiť sériu prehier, ktorú máme za sebou. Chalani hrali dobre, ukázali sa ako tím. No dostali sme nešťastný gól dve minúty pred koncom a v nájazdoch sme prehrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok