V popradskom NTC vyrástli tribúny pre 3700 ľudí

SITA
11.12.2014 18:43

V popradskom futbalovom Národnom tréningovom centre (NTC) po trojmesačnej výstavbe vyrástli nové tribúny s kapacitou 3700 miest. V druhej etape budovania pribudli taktiež bufety, toalety a ošetrovne. Štadión spĺňa všetky kritériá noriem FIFA a UEFA, čaká ho už len posledná tretia etapa výstavby.

V popradskom NTC vyrástli tribúny pre 3700 ľudí
SITA

"Zrealizovať takéto dielo za tri mesiace a tri dni nie je na Slovensku bežné, veľmi sa teším, že tu môžeme stáť. Uvítam, keď tu bude hrať čo najviac našich reprezentačných výberov. Budeme radi, ak tu bude stále plno," uviedol prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Prvý júnový týždeň budúceho roka rozloží v Poprade svoj kemp slovenská reprezentácia.

Druhá etapa stála 2,5 milióna eur, pričom 1,5 milióna išlo z prostriedkov vlády vyčlenených na rekonštrukciu a modernizáciu štadiónov, sto tisíc z prostriedkov UEFA a 900 tisíc z vlastných prostriedkov SFZ. "Som veľmi rád, že túžba po novom štadióne sa naplnila. Som naklonený tretej fáze, aj mesto by malo priložiť ruku k dielu," povedal nový primátor Popradu Jozef Švagerko.

Tretia etapa výstavby by mala začať v priebehu budúceho roka, v rámci nej by mali vyrásť tréningové ihrisko s trávnatým povrchom a priľahlé parkovacie plochy, ktorých realizáciu by malo financovať samotné mesto. Ešte predtým by na jar 2015 mali nainštalovať kamerový a turniketový systém a oplotenie štadióna, ako aj svetelnú tabuľu a ozvučenie novej tribúny. V budúcnosti by mali ešte postaviť tréningovú halu s umelým trávnatým

Informoval spravodajský portál Dnes24.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok