Slovenskí florbalisti zdolali Kanaďanov, budú hrať o 9. miesto

SITA TA3
11.12.2014 16:14

Slovenskí florbaloví reprezentanti zvíťazili vo štvrtkovom zápase v skupine o 9. - 12. miesto na 10. majstrovstvách sveta vo švédskom Göteborgu nad Kanaďanmi 5:3. V Lisebergshallen viedli 1:0, ale aj prehrávali 1:2 a 2:3.

Oveľa lepšie však zvládli záverečnú desaťminútovku, v ktorej sa strelecky presadili Lukáš Řezanina, Václav Komačka a Patrik Pelegrín. Zostávajúce góly tímu SR dali Ladislav Gál a Roman Zeliezka. Za najlepšieho Slováka vyhlásili spomenutého Komačku.

Od stredy je jasné, že zverencom Miroslava Ságu sa nepodarí ani len zopakovať 8. priečku, ktorú obsadili predvlani na šampionáte vo Švajčiarsku. O konečnú 9. pozíciu budú hrať v piatok o 13.00 h v hale Scandinavium s reprezentáciou Nemecka, ktorá vo štvrtok zdolala výber USA 6:5 po predĺžení.

Slovensko prešlo základnou C-skupinou bez odovzdania čo i len bodu. Postupne zdolalo Japonsko 9:4, Kórejskú republiku 15:2 a USA 4:2. Zaváhalo však hneď na úvod vyraďovacej fázy, keď prehralo s Estónskom vysoko 2:7. Estóncov vo štvrtok o 19.00 h vo štvrťfinále čakajú domáci obhajcovia titulu Švédi, dovedna 7-násobní zlatí medailisti a aktuálne víťazi základnej A-skupiny. 

Výsledky štvrtkových stretnutí na majstrovstvách sveta vo florbale vo švédskom Göteborgu:
skupina o 9. - 12. miesto 
USA - Nemecko 5:6 po predĺžení (1:1, 2:2, 2:2 - 0:1)
Slovensko - Kanada 5:3 (1:0, 1:2, 3:1) 
Góly: 6. Gál (Řezanina), 31. Zeliezka (Pelegrín), 52. Řezanina (Gál), 55. Komačka (Gál), 58. Pelegrín (Komínek) - 22. Ridgewell (Inouye), 24. Kanji (Hannelius), 49. Hannelius (M. Smith)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Thomas Baumgartner a Thomas Kläsi (obaja Švaj.), 101 divákov. 
Zostava SR: Kalčok (Turek) - Joščák, Bulko, Šefčík, Koščo, Hrin, Komačka, Novák - Komínek, Zeliezka, Pelegrín - Bičan, Grlický, Kubovič - Gál, Řezanina, Ujhely - Petróci, Konečný

Hlasy (zdroj: SZFB):
David Jansson (tréner Kanady): "Postupne sa približujeme hrou európskym mužstvám, čo je pozitívne zistenie. Slovensko má kvalitný tím, ktorý bol pre nás náročným súperom. Slováci boli vo výhode, pretože mali o niečo ľahších súperov ako my a dnes aj viac síl.“

Miroslav Sága (tréner SR): "Opäť to bol veľmi náročný zápas, zvlášť po včerajšom sklamaní z prehry s Estónskom. Kanaďania majú silný tím, ktorý nás dokázal dostať pod tlak, no my sme si verili. Znovu sme mohli o víťazstve rozhodnúť už v prvej tretine, ale nestalo sa a tak sme sa trápili až do konca. Som rád, že sme napokon zvíťazili. Verím, že ešte nájdeme sily dosiahnuť náhradný cieľ - deviate miesto.“

Václav Komačka (obranca SR, najlepší hráč zápasu): "Bol to náročný zápas, v ktorom sme znovu nevyužili množstvo šancí, ale napokon sa nám podarilo zvíťaziť, čiže spokojnosť."

Patrik Pelegrín (útočník SR): "Nepodarilo sa nám splniť cieľ v podobe umiestnenia do ôsmej priečky a sme radi, že môžeme zabojovať aspoň o deviate miesto. Chceme našim fanúšikom dokázať, že na tom nie sme až tak zle. Bojujeme tu a hráme predovšetkým pre nich. Nechali sme na ihrisku srdce a víťazstvo venujeme práve im." 

Roman Zeliezka (útočník SR): "Nebol to herne atraktívny florbal, bojovalo sa predovšetkým o postup. Dali sme do hry všetko a víťazstvo nás teší. Chceme zabojovať o deviate miesto."

Marek Koščo (obranca SR): "V prvom rade musím vysloviť spokojnosť s víťazstvom. V druhej tretine náš výkon išiel trochu dolu, ale v tretej tretine sme to ubojovali."

skupina o 13. - 16. miesto:
Japonsko - Kórejská republika 5:4 po predĺžení (1:3, 2:0, 1:1 - 1:0)
Austrália - Rusko 4:11 (2:4, 2:4, 0:3)
Ďalší štvrtkový program:
štvrťfinále: 
Fínsko - Nórsko, Švédsko - Estónsko

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok