Slovan angažoval brankára LeNeveua, ktorý minulú sezónu strávil v NY Rangers

SITA, twitter
11.12.2014 10:55

Problémy Slovana Bratislava na brankárskom poste po zranení Johana Backlunda by mal vyriešiť kanadský gólman David LeNeveu. Tridsaťjedenročný rodák z Fernie bol doteraz hráčom tímu ECHL South Carolina Stingrays.

Slovan angažoval brankára LeNeveua, ktorý minulú sezónu strávil v NY Rangers
nhl.com

V minulej sezóne mal miesto na súpiske New Yorku Rangers, v niekoľkých zápasoch bol dvojkou pripravenou na striedačke. V NHL už chytal za Phoenix Coyotes a Columbus Blue Jackets, v Európe pôsobil v Salzburgu a Linzi.

"Takú náročnú súťaž, akou KHL nepochybne je, a navyše v nabitom programe počas Vianoc je takmer nemožné odchytať s jedným brankárom. Preto sme okamžite po zranení Johana Backlunda začali hľadať gólmana k Jarovi Janusovi. Podarilo sa nám získať skúseného kanadského brankára Davida LeNeveua, ktorý má za sebou odchytaných niekoľko sezón v AHL, nazrel aj do NHL. Verím, že nám pomôže a pri Jarovi Janusovi budeme mať ďalšieho spoľahlivého muža medzi troma žrďami," povedal na klubovom webe generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

LeNeveu priviedol v ročníku 2009/2010 Salzburg k rakúskemu titulu i triumfu v Kontinentálnom pohári. Kanadu reprezentoval na svetovom šampionáte do 20 rokov 2003. "Dnes začínam nové dobrodružstvo. Idem do Bratislavy hrať KHL," oznámil na sociálnej sieti Twitter LeNeveu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok