Zvolen zdolal aj štvrtýkrát v sezóne Žilinu

TA3 TASR, SITA
7.12.2014 20:01

Hokejisti HKM Zvolen vyhrali aj štvrté vzájomné stretnutie so Žilinou, v nedeľňajšom súboji 31. kola Tipsport extraligy 2014/2015 zdolali súpera 2:1. Zvolenčania doma neprehrali päťkrát v rade, na klziskách súperov však už nie sú tak úspešní.

Zvolen zdolal aj štvrtýkrát v sezóne Žilinu
SITA

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. Ťavoda (Podkonický, Chovan), 47. Brabenec (Ťavoda, Puliš) - 35. Drevenák (Šimko, Rusnák). Rozhodovali: Štefik - Šefčík, Sčensný, vylúčení: 1:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 1027 divákov

Vo Zvolene lepšie začali domáci, no Puliš v dobrej pozícii v 27. sekunde prestrelil. Ďalších päť minút sa diváci museli nudiť, nakoľko šancí bolo pramálo. Skóre otvoril v 9. minúte sviatočný strelec Ťavoda, ktorý profitoval z dobrej kombinácie Podkonického s Chovanom. V 12. minúte mal domáci Puliš druhú výbornú príležitosť, no Križan hostí podržal. V ďalšom priebehu domáci pokračovali v dobývaní hosťujúcej bránky, šance sa ale rodili len veľmi ťažko. V 17. min pohrozili aj hostia a Hudec v oslabení trafil pravú žŕdku. Ďalšiu šancu v oslabení mal v 18. minúte žilinský Šimko, ale domáci brankár bol opäť na mieste.

V 22. minúte Podkonický v prečíslení dvoch na jedného prestrelil. Hostia sa s pribúdajúcim časom osmeľovali čoraz viac. Na domácej strane Križana naďalej zamestnával Puliš, no nepochodil ani na tretí, ani na štvrtýkrát. V 28. minúte domáci Šimko už ležal bezmocný na ľade, no Schroner ho nedokázal prekonať. O minútu neskôr mohol zvýšiť domáci Kentoš, ale v prečíslení prestrelil bránku. Ďalšie domáce prečíslenie sa zrodilo v oslabení v 31. minúte, no Bortňák šancu nevyužil. V 33. minúte sa roztrhlo vrece so šancami, najprv domáci Šimko zázračne chytil čistý gól Hudecovi, hneď na to aj Schronerovu dorážku a z protiútoku zase stroskotal pred Križanom úplne osamotený Jurík. Hostia napokon vyrovnali, v 34. minúte sa o to postaral Drevenák po chybe domácich na útočnej modrej čiare. V 38. minúte mohli ísť "vlci" dokonca do vedenia, no Rusnákovu strelu Šimko vyrazil.

Tretia tretina sa podobne ako prvá začala veľmi opatrne. Domáci to skúšali len strelami od modrej a tie Križan zlikvidoval. V 47. minúte mohol posunúť domácich do vedenia Kentoš, ale zoči-voči Križanovi nepochodil. Domáci sa nakoniec predsa len ujali vedenia, keď v 47. minúte Ťavodovu strelu od modrej tečoval do siete Brabenec. Hostia nezložili zbrane a ďalej bojovali, Novotný však nepochodil. Tréner hostí 14 sekúnd pred koncom síce odvolal Križana, ale času už "vlci" mali málo, a tak v slabom zápase Zvolen vydoloval plný bodový zisk.

Hlasy:

Josef Turek, tréner HKM Zvolen: "Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre, v celej prvej tretine sme si vytvorili veľa streleckých príležitostí, bohužiaľ sme ich nepremenili a dali sme iba jediný gól. Súhlasím s kolegom, že rozhodol náš gól z buly. Narazili sme na silného súpera, ktorý hral dobre. Som rád, že sme získali tri body."

Peter Mikula, tréner MsHK Žilina: "Úvod bol trošku ustráchaný. Potom sme sa po vyrovnaní znovu dostali do zápasu a myslím si, že hlavne v druhej tretine, ak budem názorovo smelý, sme mohli ten Zvolen spraviť. Nedokázali sme však dať gól. Naopak, dostali sme gól po buly. V krátkej power play sme mali nejakú tú šancu, no nepodarilo sa."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok