Škrtel prvým Slovákom s 200 štartmi v Premier League

SITA
7.12.2014 11:35

Martin Škrtel sa stal prvým Slovákom s dvesto štartmi v anglickej futbalovej Premier League. Jubilejný zápas odohral v sobotu proti Sunderlandu (0:0). Dvadsaťdeväťročný rodák z Handlovej prišiel na Anfield Road 11. januára 2008 zo Zenitu Petrohrad.

Škrtel prvým Slovákom s 200 štartmi v Premier League
SITA

V Premier League debutoval o desať dní neskôr proti Aston Ville, keď na trávnik vybehol v 70. min namiesto Arbelou. Prvý gól strelil 21. novembra 2009 pri remíze 2:2 s Manchestrom City.

Po zápase so Sunderlandom bol Škrtel len čiastočne spokojný. Čisté konto by vymenil za tretie ligové víťazstvo v rade. V predchádzajúcich dvoch kolách The Reds zdolali Stoke City a Leicester City. "Chceli sme pokračovať na víťaznej vlne. Žiaľ, nepodarilo sa nám získať tri body," skonštatoval na klubovom webe Martin Škrtel a pokračoval: "Keď neinkasujete gól, je to dobré pre brankára a štvoricu zadákov. Ako som už povedal v minulosti, defenzíva nie je iba o obrancoch a gólmanovi. Rovnako aj útočenie je o celom mužstve. Zlepšili sme sa v obrane, ale musíme aj streliť gól, ktorý by nám zabezpečil tri body."

Na Liverpool teraz čaká dôležitý súboj Ligy majstrov s FC Bazilej. Len víťazstvo nad švajčiarskym mužstvom zabezpečí zverencom Brendana Rodgersa postup do jarnej vyraďovacej fázy. "Je to jeden z najdôležitejších zápasov nášho roka. Musíme vyhrať a urobíme na ihrisku všetko, aby sme dosiahli potrebný výsledok. Bude to predovšetkým o útočení, ale nemôžeme zabúdať ani na obranu. To je úloha nás obrancov: pomôcť tímu a udržať opäť čisté konto. Chceme postúpiť do ďalšieho kola Ligy majstrov," dodal na klubovom webe Škrtel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok