Školstvo prevzal Draxler, prezident Kiska prijal rezignáciu jeho predchodcu

TASR SITA TA3
25.11.2014 12:07

Na vedúcom poste rezortu školstva opäť prichádza k zmene. Prezident Andrej Kiska prijal demisiu ministra školstva Petra Pellegriniho a na jeho miesto vymenoval súčasného štátneho tajomníka rezortu Juraja Draxlera.

K výmene na tejto pozícii prichádza druhý raz počas niekoľkých mesiacov. Pellegrini sa zhostil tejto funkcie v júli po tom, ako sa rozhodol podať demisiu vtedajší šéf ministerstva školstva Dušan Čaplovič. Pellegrini bol vtedy štátnym tajomníkom na ministerstve financií.

Teraz odchádza, aby nastúpil na uvoľnené miesto po Pavlovi Paškovi, ktorý rezignoval z postu predsedu národnej rady.

Študoval v Británii aj v Nemecku

Juraj Draxler sa narodil 13. decembra 1975. Vyštudoval komparatívnu politológiu na University of York vo Veľkej Británii ako štipendista britskej vlády a integrované sociálne vedy na Jacobs University v Nemecku. V oblasti školstva, vedy a výskumu začal pracovať v roku 2005 ako výskumný pracovník Centre for European Policy Studies v Bruseli. V Prahe pôsobil ako vysokoškolský pedagóg na University of New York a na Angloamerickej univerzite.

Juraj Draxler sa v lete 2014 stal poradcom ministra školstva Petra Pellegriniho. Do funkcie štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ho vymenovala vláda 10. septembra 2014. V novembri 2014 sa stal členom Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok