Letecké útoky na Islamský štát v Sýrii majú už vyše 900 obetí

TASR
22.11.2014 18:33

Najmenej 910 ľudí bolo zabitých v leteckých útokoch v Sýrii vedených Spojenými štátmi odkedy sa ich začali pred dvoma mesiacmi, dňa 23. septembra, informovalo dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Letecké útoky na Islamský štát v Sýrii majú už vyše 900 obetí
SITA/AP

Medzi mŕtvymi je aj 52 civilistov, z toho osem detí.

Ešte 12. novembra uvádzalo SOHR 800 obetí, pripomenula tlačová agentúra AP.

Väčšina zo zabitých - 785 - sú bojovníci Islamského štátu (IS). Ďalších 72 pochádza zo sýrskeho Frontu an-Nusrá, ktorý má blízko ku al-Káide, uviedla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na SOHR.

ISA a ich arabskí spojenci v uplynulých týždňoch zintenzívnili svoje letecké útoky na pozície IS v severnej Sýrii, aby ochromili jeho postup pre prevažne kurdského mesta Kobané.

Najmenej 85 bojovníkov IS dnes zabili spojenecké nálety v západoirackej provincii Anbár, oznámila to iracká štátna televízia al-Irakía.

Iracký bezpečnostný predstaviteľ povedal, že vládne sily dnes odrazili veľký útok IS na mesto Ramádí. Išlo už o druhú ofenzívu extrémistov na západoiracké mesto za posledných 24 hodín.

"Bezpečnostné sily, podporované kmeňovými bojovníkmi, odrazili najväčší útok ... na Ramádí," uviedol veliteľ polície v provincii Anbár.

Mesto Ramádí sa nachádza asi 110 kilometrov na západ od metropoly Bagdád a je hlavným mestom prevažne sunnitskej provincii Anbár, kde má IS pod kontrolou niektoré oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok