Flašíkovej facebookový status o biskupoch-černokňažníkoch posúdi prokurátor

SITA
20.11.2014 09:56

Medializovaným vyjadrením smeráckej europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu katolíckych biskupov sa bude zaoberať bratislavský krajský prokurátor.

Flašíkovej facebookový status o biskupoch-černokňažníkoch posúdi prokurátor
SITA

Čižnár konal po Mikoškovej sťažnosti

Rozhodol o tom generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorému sa v liste na výrok Flašíkovej Beňovej sťažoval poslanec za KDH Jozef Mikloško. Čižnár posúdil Mikloškov list ako trestné oznámenie na europoslankyňu pre podozrenie z trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. "Z dôvodu príslušnosti bude Vaše podanie postúpené na ďalšie konanie a priame vybavenie prokurátorovi Krajskej prokuratúry Bratislava," odpísal Čižnár poslancovi.

Flašíková Beňová zverejnila 19. októbra na sociálnej sieti tento výrok: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých".

Mikloško na to reagoval listom generálnemu prokurátorovi, v ktorom okrem iného píše, že len na Slovensku sa k rímskokatolíckej cirkvi hlási tri a pol milióna veriacich. "Poslankyňa EP ich týmto výrokom urazila a ponížila, najmä cirkevnú hierarchiu, ale aj veriacich," napísal poslanec Čižnárovi. Mikloško v liste šéfa generálnej prokuratúry žiadal, aby preskúmal, či vyjadrenia Flašíkovej Beňovej neporušujú paragraf Trestného zákona o hanobení národa, rasy a presvedčenia.

Biskupi sú zhrození

Na vyjadrenie europoslankyne reagovala aj Konferencia biskupov Slovenska. „Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal hovorca KBS Jozef Kováčik

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok