Good Angels prehrali doma s Montpellierom

SITA
19.11.2014 20:49

Basketbalistky Good Angels Košice neuspeli ani v druhom domácom súboji v novom ročníku prestížnej Euroligy. V Steel aréne podľahli francúzskemu tímu Basket Lattes Montpellier Agglomération po slabom druhom polčase 50:66 (24:27).

Good Angels prehrali doma s Montpellierom
SITA

Košičanky zlyhali najmä v útoku, keď až nedosiahli ani jednu trojku a až v samom závere sa dostali aspoň na hranicu 50 bodov. Zverenkyne trénera Maroša Kováčika majú po troch odohraných zápasoch v A-skupine na konte 1 víťazstvo a 2 prehry. Už o týždeň 26. novembra čaká na Košičanky opäť v domácom prostredí náročný ruský súper Dinamo Kursk. 

A-skupina EL žien - výsledok: 
Good Angels Košice (SR) - Basket Lattes Montpellier Agglomération (Fr.) 50:66 (12:17, 12:10, 10:18, 16:21) 
Zostava a body Good Angels: Phillipsová 14, Jonesová 12, Krivačevičová 10, Žirková 6, Kiššová 4 (Zietarová 2, Bálintová 2, Bärová 0, Fikielová 0, Hruščáková 0) 
Najviac bodov Montpellieru: Bassová 16, Skrelová 14, Ayayiová 13, Godinová a Tanquerayová po 7 
TH: 10/10 - 10/15, trojky: 0 - 4, fauly: 22 - 19 
Rozhodovali: Kovačevič (Nem.), Olaru (Rum.) a Van der Heuvel (Hol.), 4652 divákov 

Po opatrnom úvode odskočili hosťujúce hráčky v poslednej minúte na rozdiel 7 bodov (10:17). V úvode druhej štvrtiny Košičanky zlepšenou obranou udržali svoje súperky 4 minúty na nule a po 2 bodoch Krivačevičovej sa ujali vedenia 18:17. Potom sa skóre prelievalo z jednej strany na druhú maximálne s rozdielom 3 bodov. Po prvom polčase hranom s dôrazom na defenzívu išli hostky do šatne s miernym náskokom 27:24.

V tretej štvrtine necelých 5 minút trvalo Košičankám, kým dosiahli prvé body z hry. Vtedy už prehrávali 26:34. V ďalšom priebehu vyšlo súperkám z Montpellieru niekoľko rýchlych protiútokov a minútu pred koncom tretej desaťminútovky viedli dovtedy najvyšším 12-bodovým rozdielom (30:42). Tento náskok sa ukázal ako rozhodujúci. Košičankám chýbala v hre ľahkosť, nemali žiadnu trojkovú streľbu a hráčky Montpellieru tvrdo trestali ich chyby v obrane. Keď 5 minút pred naplnením 40. min zvýšila Tanquerayová na 58:42 pre Basket Lattes, bolo predčasne po zápase. 

Hlasy:
Maroš Kováčik (tréner Good Angels): "Náš výkon pred týždňom v Istanbule a teraz doma bol diametrálne odlišný. Neviem si to vysvetliť, naša hra miestami vyzerala smiešne. Diváci na konci pískali, čo sme si aj zaslúžili. Strieľali sme s veľmi nízkou percentuálnou úspešnosťou. Netrafili sme ani jednu trojku z devätnástich pokusov... Súper hral kombinovanú obranu, na Žirkovú 'osobku' a to im vychádzalo. Faktom je aj to, že nemáme v tíme hráčku, ktorá by bola klasická pivotka a zakončovala spod koša.“ 

Tijana Krivačevičová (pivotka Good Angels): "Bol to zlý večer nášho družstva. Nevedeli sme sa dostať do tempa, nenašli sme našu hru počas celého zápasu. Len sme behali hore-dolu, zlyhala nám streľba. Snažili sme sa, ale nešlo to. Keď sme sa aj trochu chytili, zrazu sme prestali hrať a bojovali sme samé so sebou.“ 

Valéry Demory (tréner Basket Lattes): "Vedeli sme, že domáce hráčky majú slabšiu trojkovú streľbu, preto sme ich na oblúku až tak dôsledne nebránili. Táto taktika nám podľa výsledku vyšla.“ 

Mistie Bassová (pivotka Basket Lattes): "Tento zápas nám vyšiel veľmi dobre. Videli sme pred ním video z hry domáceho tímu a dobre sme sa pripravili. Základom bola agresívna obrana a to sa potom premietlo aj do pohody v útoku."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok