Smer-SD zatiaľ nástupcu Pašku nevybral, rokovať budú opäť vo štvrtok

SITA
19.11.2014 17:32

Smer-SD zatiaľ nerozhodol, kto bude nástupcom Pavla Pašku na poste predsedu NR SR. Podľa informácií agentúry SITA sa predsedovi strany a ani užšiemu vedeniu zatiaľ nepodarilo presvedčiť ministra kultúry Mareka Maďariča, aby prijal kandidatúru na uvoľnené miesto.

Smer-SD zatiaľ nástupcu Pašku nevybral, rokovať budú opäť vo štvrtok
ČTK

V utorok o nástupcovi Pašku rokovalo užšie vedenie, následne aj Fico s Maďaričom osobitne a dnes opäť najvyšší predstavitelia strany. Vo štvrtok budú rokovania pokračovať. Podľa informácií agentúry SITA Maďarič na rokovaniach predostrel niektoré výhrady k obsadeniu vnútrostraníckych postov. Navrhol tiež, aby sa podpredsedom NR SR stal exminister školstva Dušan Čaplovič. V Smere-SD bola zatiaľ dohoda, že podpredsedom parlamentu sa miesto Renáty Zmajkovičovej stane Dušan Jarjabek.

V utorok Fico oznámil, že odstupujúceho predsedu NR SR Pavla Pašku nahradí niektorý z členov vlády. Horúcich kandidátov je viac. Okrem Maďariča sa spomínajú Ján Richter, Robert Kaliňák a Martin Glváč. „Do 46 hodín bude známe meno, ktoré bude užšie vedenie odporúčať na predsedu a podpredsedu NR SR. Nevylučujem, že budeme loviť predovšetkým vo vládnych vodách. To by potom znamenalo zaujímavú rošádu na budúci týždeň v utorok. Predpokladám, že vo štvrtok dopoludnia budete vedieť oficiálneho kandidáta, s ktorým pôjdeme na predsedníctvo. To bolo zvolané na pondelok na 15:00,“ oznámil v utorok Fico.

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška v nedeľu po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb a víťazstva Richarda Rašiho v primátorskom súboji v Košiciach prítomným novinárom oznámil, že sa vzdáva funkcie predsedu parlamentu. Uviedol to v prítomnosti svojej manželky a povedal, že k tomuto rozhodnutiu dospel po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu. Dodal, že detailnejšie sa k svojmu odstúpeniu vyjadrí neskôr. Doteraz tak však nespravil. Paška zároveň oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok