PR správa

Chystáte sa refinancovať? Nový úver vám môžu poistiť

PR
19.11.2014 15:02

Refinancovanie úveru je medzi Slovákmi stále populárnejšie, splácanie nového úveru si môžete poistiť vopred.

Chystáte sa refinancovať? Nový úver vám môžu poistiť
PR

Slováci využívajú možnosť refinancovania čoraz častejšie. Podľa analýzy Zuno tvoria od januára 2014 pôžičky na refinancovanie až 32 % z celkového objemu úverov online banky. Aby sa klientovi refinancovanie vyplatilo, je potrebné dopredu zvážiť všetky aspekty presunu pôžičky.

„Pri riešení refinancovania sa netreba pozerať iba na nižší úrok. Klienti by sa mali banky pýtať aj na dobu splatnosti, výšku mesačnej splátky, poplatky a celkové preplatenie úveru. Ak všetky parametre budú výhodnejšie, môže ísť do toho,“ konštatuje Jozef Ryník, šéfredaktor portálov banky.sk a poisťovne.sk. Či sa vám teda refinancovať oplatí si môžete zistiť aj sami, pomocou refinančnej kalkulačky. Na stránke banky si do nej zadáte jednoduché údaje o svojom úvere ako výška pôžičky, výška mesačnej splátky a doba splatnosti a rýchlo zistíte, koľko viete prenesením úveru ušetriť.

Poistite sa radšej vopred

S prenosom úveru sa však neoplatí čakať ani do poslednej chvíle, keď už nie sme schopní splácať mesačné splátky. Klientovi hrozia úroky z omeškania a zhoršená platobná disciplína môže byť prekážkou pri posudzovaní nového úveru na refinancovanie v inej banke. Aby ste sa v podobnej situácii neocitli, svoj nový úver si radšej poistite. V online banke Zuno napríklad toto poistenie dostanete k extra balíku služieb navyše k pôžičke Plus, spolu s ďalšími benefitmi. „Klient dopredu nevie v akej finančnej situácii sa bude nachádzať o pár mesiacov alebo rokov. V prípade, že by chcel požiadať napríklad o zníženie mesačnej splátky alebo o predčasné splatenie úveru, pri pôžičke Plus za tieto úkony nebude doplácať,“ hovorí Jozef Dudáš, produktový špecialista v Zuno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok