Európska komisia Slovensku nepreplatí eurofondy za takmer 8 miliónov

SITA
19.11.2014 13:53

V operačnom programe Zamestnanosť a sociálna inklúzia má podľa ministra práce Slovensko pozastavené platby pri dopytovo orientovaných projektoch. Dôvodom je podľa Richtera pochybenie prijímateľa prostriedkov vo verejnom obstarávaní.

Európska komisia Slovensku nepreplatí eurofondy za takmer 8 miliónov
SITA

Európska komisia (EK) nepreplatí Slovensku pre chyby pri čerpaní eurofondov projekty z operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia v celkovej sume 7,6 mil. eur. Počas rokovania parlamentného sociálneho výboru to uviedol minister práce a sociálnych vecí Ján Richter. "Tieto prostriedky zostanú k dispozícii na iné projekty," uviedol. Finančný dopad na rezort práce a sociálnych vecí tak bude podľa neho len vo forme spoluúčasti štátu na financovaní chybových projektov.

"Ministerstvo práce a sociálnych vecí má malý dosah na realizované verejné obstarávania," povedal. Verejné obstarávania podľa neho vykonávali najmä mimovládne organizácie a verejný sektor. Predmetom auditu Európskej komisie bolo podľa Richtera najmä obdobie rokov 2011 a 2012. "Suma, o ktorej komunikujeme s Európskou komisiou, dosahuje 44 miliónov eur," povedal minister práce. Túto čiastku by mala podľa neho Európska komisia uvoľniť ešte tento mesiac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok