Najzaujímavejšie fotografie týždňa

SITA/AP
23.11.2014 10:38

Pozrite sa na náš pravidelný výber najzaujímavejších agentúrnych fotografií týždňa.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA/AP
zeman.jpg

1. Český prezident Miloš Zeman sa počas prejavu pri príležitosti Nežnej revolúcie poriadne zapotil. Z davu naňho pre jeho proputinovskú rétoriku lietali vajíčka. (AP Photo/Petr David Josek)

synagóga (SITA).jpg

2. Jeruzalem, 18. november. Do jednej zo synagóg vtrhli dvaja útočníci so streľnými zbraňami a sekerami. Zanechali za sebou krvavú spúšť. (AP Photo/Kobi Gideon, GPO )

festival (SITA).jpg

3. Španielska fascinácia býkmi neustáva. Na obrázku je muž, ktorý uteká pred týmto zvieraťom počas festivalu Toro de Jubilo v meste Medinaceli. (AP Photo/Andres Kudacki)

usa sneh (SITAAP).jpg

4. V Spojených štátoch už zima naplno udrela. Mínusové teploty ohlásili všetky štáty, snehová pokrývka niekde merala desiatky centimetrov. Obrázok je z okolia mesta Brownville, štát New York. (AP Photo/The Watertown Daily Times, Justin Sorensen)

monaco (SITA).jpg

5. Monako oslavovalo deň štátnosti. "Fete Nationale" si obyvatelia malého štátu pripomínajú od roku 1857. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Peru (SITA).jpg

6. Životné prostredie v juhoamerickom Peru ničí aj ilegálna ťažba drahých kovov. Obrázok ukazuje vyklčované plochy, banícku osadu a úbohé zbytky pôvodnej prírody. V krajine sa pritom o niekoľko týždňov začne konferencia o globálnej klíme. (AP Photo/Rodrigo Abd

Portugalsko (SITA).jpg

7. Portugalské hlavné mesto Lisabon sa nachádza v hornatom teréne. Dopravu pre miestnych a turistov pomáhajú zabezpečovať aj lanovky. (AP Photo/Francisco Seco)

Turecko (SITA).jpg

8. Kozy si na cintoríne v meste Caykala pochutnávajú na zeleni zo stromov. Hneď za hranicou sa nachádza mesto Kobani, kde trvajú kruté boje Kurdov s Islamským štátom. (AP Photo/Vadim Ghirda)

Euromaidan.jpg

9. Ukrajina si pripomína rok od začiatku protestov na kyjevskom Majdane. Fotografi mohli počas revolučných udalostí urobiť úžasné snímky, neustále im však hrozilo nebezpečenstvo.  (AP Photo/Sergei Grits)

kométa (SITA).jpg

10. Sonda Rosetta letela ku kométe Čurjumov-Gerasimenko desať rokov, jej modul bol však na povrchu aktívny len dva dni. Podľa mnohých to aj tak stálo za to. Na obrázku je kométa, odfotografovaná z orbity vo výške 42 kilometrov. (AP Photo/ESA)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok