Zemana pri novembrovom prejave vypískali a hádzali po ňom vajcia

TA3 SITA
17.11.2014 19:08

Účastníci osláv 25. výročia takzvanej nežnej revolúcie v Československu v pondelok vypískali českého prezidenta Miloša Zemana a počas jeho prejavu na pódiu v Prahe po ňom hádzali vajcia a iné predmety.

Incident sa stal počas odhaľovania pamätnej tabule v pražskej časti Albertov, kde v novembri 1989 prebehli demonštrácie proti komunistickému režimu. Zeman vďaka piskotu len s ťažkosťami dokončil svoj slávnostný prejav, ktorý si na pódium prišli vypočuť aj viacerí prezidenti vrátane hlavy SR Andreja Kisku.

"Nebojím sa vás, tak ako som sa nebál pred 25 rokmi," cituje Zemana spravodajský portál iDNES.cz. Na videozázname vidieť, ako sa členovia prezidentovej ochranky snažia aj s pomocou dáždnikov chrániť Zemana pred lietajúcimi vajcami. "Chápem, že kričíte, keď hovorím ja. Čo je to ale za demokraciu, keď kričíte, keď hovoria organizátori? Chcel by som im poďakovať, že na rozdiel od vás mali odvahu," dodal prezident ČR za hlasného piskotu.

Účastníci demonštrácie na Zemana pokrikovali heslo Odstúp a v ruke držali symbolické červené karty. Za odstúpenie prezidenta demonštrovali aj na iných miestach v Prahe a protest za účasti stoviek ľudí zorganizovali aj v Brne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok