Djokovič sa stal víťazom Turnaja majstrov v Londýne

TASR
16.11.2014 19:08

Švajčiarsky tenista Roger Federer pre zranenie chrbta nenastúpil na nedeľňajšie finále dvojhry na Turnaji majstrov v Londýne. Srb Novak Djokovič sa tak bez boja stal celkovým víťazom Masters a v 02 aréne zavŕšil hetrik. Informovala o tom pol hodinu pred začiatkom zápasu agentúra Reuters.

Djokovič sa stal víťazom Turnaja majstrov v Londýne
SITA/AP

Federer v sobotu večer odohral takmer trojhodinové semifinále proti krajanovi Stanovi Wawrinkovi, v ktorom odvrátil štyri mečbaly. "Môj zdravotný stav a boľavý chrbát mi žiaľ nedovoľuje odohrať finále. Považoval som sa potrebné sem osobne prísť a ospravedlniť sa divákom za to, že nemôžem nastúpiť. Dúfam, že do začiatku finále Davisovho pohára proti Francúzsku sa dám do poriadku," povedal Švajčiar v sprievode prezidenta ATP Chrisa Kermodeho. Namiesto finále uvidia diváci exhibičný duel na jeden set medzi Djokovičom a domácim Britom Andym Murraym, ktorý nepostúpil zo základnej skupiny.

Federer je rekordným šesťnásobným víťazom záverečného vrcholu sezóny. Djokovič si pripísal na konto štvrtý titul na Turnaji majstrov, prvý získal ešte v roku 2008 v čínskom Šanghaji. Už po troch víťazstvách v základnej skupine si "Nole" zabezpečil post koncoročnej svetovej jednotky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok