Islamský štát zavraždil dalšieho rukojemníka, Američana Kassiga

TASR TA3
16.11.2014 11:43

Nové grafické video extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), bojujúcej v Iraku a Sýrii, ukazuje, že americký humanitárny pracovník Peter Kassig bol zavraždený odrezaním hlavy, informovali dnes svetové tlačové agentúry.

Na takmer 16-minútovom videozázname zverejnenom dnes na jednej džihádistickej webovej stránke a na Twitteri, je militant oblečený v čiernom odeve a so zakrytou tvárou. Stojí pred odrezanou hlavou, o ktorej tvrdí, že je Kassigova. Zakrvavená hlava mu leží pri nohách.

"Toto je Edward Peter Kassig, občan USA," hovorí muž na videu po anglicky s britským prízvukom. Videozáznam popravu ako takú nezachycuje.

Dvadsaťšesťročného Petra Kassiga zajali vlani, keď poskytoval lekársku pomoc Sýrčanom. Jeho priatelia hovoria, že v zajatí prestúpil na moslimskú vieru a zmenil si meno na Abdarrahmán.

Na videu s Kassigom je aj ďalšia scéna, ktorá by mohla byť výjavom hromadného odrezávania hláv niekoľkým zajatým sýrskym vojakom. Bezprostredne nebolo možné overiť, či na videosnímke je naozaj Kassig. Členovia jeho rodiny neboli ihneď zastihnuteľní, aby video zhodnotili a okomentovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok