Škrtel: Škoda, že kvalifikácia nepokračuje aj cez zimu

SITA
16.11.2014 10:32

Pilier slovenskej defenzívy v sobotňajšom kvalifikačnom stretnutí o postup na futbalové ME 2016 v Skopje proti domácim Macedóncom bol stopér Martin Škrtel.

Škrtel: Škoda, že kvalifikácia nepokračuje aj cez zimu
TASR

Obranca FC Liverpool prišiel na reprezentačný zraz so zdravotnými problémami a ešte deň pred duelom bol jeho štart otázny. Na piatkovom predzápasovom tréningu preto zaberal z preventívnych dôvodov s rúškom na tvári. Na štadióne Arena Filipa II. Macedónskeho však držal ako správny kapitán vlajku SR vztýčenú a prispel k triumfu zverencov trénera Jána Kozáka 2:0.

"Bolo to ťažké. V prvom polčase mi trošku trvalo, kým som sa rozbehol. Som rád, že sme napokon zvíťazili a teší ma aj fakt, že sme nedostali gól. Sme veľmi šťastní," uviedol 29-ročný handlovský rodák, ktorý priznal, že na horúcej macedónskej pôde prežíval najťažšie chvíle v druhom polčase: "Hovorili sme si, že sa musíme vyvarovať faulov v okolí šestnástky. Tých štandardiek bolo veľa, niektoré boli aj nezmyselné zo strany rozhodcu. Sme radi, že aj napriek toľkým skrumážam, závarom a strelám sme neinkasovali."

Ako potvrdil aj kormidelník Ján Kozák, zamýšľanú stratégiu slovenského mužstva čiastočne narušili vynútené striedania zranených hráčov Petra Pekaríka a Juraja Kucku, čo potvrdil aj legionár z anglickej Premier League. "Zranenia síce patria k futbalu, ale dnes nám v priebehu zápasu vypadli dvaja kľúčoví hráči. Myslím si, že tí, ktorí ich nahradili, či už Filip Kiss alebo Dušan Švento, ich plnohodnotne nahradili. Všetci hráči v mužstve sú schopní kedykoľvek hrať a naskočiť do stretnutia. To je určite plus," doplnil Škrtel, ktorý by pri súčasnej forme národného tímu pokojne pokračoval v kvalifikačných zápoleniach aj cez zimu. "Naša doterajšia fazóna a výsledky boli dobré. Rozlosovanie sme mali ťažké a nikto nepočítal, že tých bodov budeme mať toľko. Škoda, že kvalifikácia nepokračuje aj cez zimu. Sme veľmi šťastní a pevne verím, že aj zvyšná časť kvalifikácie bude rovnako úspešná ako tá doterajšia."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok