Tatar dal piaty gól v sezóne, Halák priviedol Islanders k víťazstvu

TASR
15.11.2014 08:21

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na sobotu v zámorskej NHL jedným gólom k výhre Detroitu nad Chicagom 4:1. V 26. minúte za stavu 2:1 pre domácich Red Wings potrestal chybu pri rozohrávke hostí a pohotovo dorazil do siete strelu spoluhráča Joakima Anderssona. Pre 23-ročného útočníka to bol piaty presný zásah v sezóne.

Tatar bol so šiestimi strelami najaktívnejším hráčom zápasu, pripísal si aj plusku a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v útoku s elitným ruským centrom Pavlom Dacjukom, zaznamenal dva strelecké pokusy a takisto jeden plusový bod. Ďalší slovenský krídelník Marián Hossa sa v drese Chicaga bodovo nepresadil a duel dokončil s mínuskou.

Jaroslav Halák priviedol NY Islanders na ľade Floridy k víťazstvu 4:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský brankár zaznamenal v riadnom hracom čase a predĺžení 35 úspešných zákrokov, v rozstrele ho z troch domácich strelcov prekonal iba Jonathan Huberdeau v prvej sérii, kým za "ostrovanov" presne mierili Frans Nielsen i Kyle Okposo. Halák si navyše pripísal vďaka rýchlej rozohrávke aj asistenciu pri góle Ryana Stromea. Krajan v tíme Panthers Tomáš Kopecký ho ohrozil dvoma strelami, do štatistík mu pribudol mínusový bod a dve trestné minúty.

Výsledky NHL:

Washington - New Jersey 0:1,


Philadelphia - Columbus 3:4,


Florida - NY Islanders 3:4 sn (za hostí HALÁK 0+1, kryl 35 z 38 striel),


Detroit - Chicago 4:1 (za domácich TATAR 1+0),


Toronto - Pittsburgh 1:2,


Vancouver - Arizona 0:5


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok