Vanessa Mae zabojuje proti trestu od lyžiarskej federácie

SITA
14.11.2014 14:03

Britská husľová virtuózka s thajskými koreňmi Vanessa Mae bude bojovať proti štvorročnému dištancu od Medzinárodnej lyžiarskej federácie za účasť na zmanipulovaných pretekoch, z ktorých sa kvalifikovala na zimné olympijské hry.

Vanessa Mae zabojuje proti trestu od lyžiarskej federácie
SITA/AP

Tridsaťpäťročná zjazdárka sa chce odvolať na Športový arbitrážny súd do Lausanne.

"Sankcie sú nonsens," uviedla vo vyhlásení svojich manažérov Vanessa Mae. "Prípad skúmajú naši právnici, urobia všetko potrebné, aby očistili moje meno. Obrátime sa aj na Športový arbitrážny súd," tvrdí Vanessa Mae.

Na podvod prišiel Slovinský lyžiarsky zväz, keď narazil na pochybenia pri organizácii januárových pretekov v Krvavci. Zistilo sa, že výsledky obrovského slalomu boli sfalšované tak, aby posunuli celebritu do Soči. "Bez machinácií by nemohla získať FIS body potrebné na účasť na ZOH," potvrdila FIS a dištancom na jeden až dva roky potrestala tiež piatich zapletených funkcionárov.

Tridsaťšesťročná hudobníčka, ktorá sa narodila v Singapure anglickému hotelierovi s thajskými koreňmi a čínskej matke, reprezentovala v Soči Thajsko pod menom Vanessa Vanakornová. Na svahoch Červenej Poľany skončila na poslednom 67. mieste v obrovskom slalome.

Podľa kvalifikačných kritérií Medzinárodného olympijského výboru a FIS mohla krajina bez miesta v elitnej päťstovke renkingových listín vyslať na olympijské súťaže v slalome a obrovskom slalome svojho jedného zástupcu, ktorý absolvoval aspoň päť medzinárodne uznaných súťaží a získal na nich v priemere maximálne 140 FIS bodov. Vanessa Mae splnila kritériá práve štartom v Slovinsku. Informácie zverejnil Bangkok Post.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok