Galád má dve ponuky, futbalovú aj nefutbalovú

SITA
14.11.2014 10:35

Dvakrát za sebou doviedol Ivan Galád z pozície trénera slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov do baráže o postup na majstrovstvá Európy, ale vo funkcii už nepokračuje. Výkonný výbor SFZ ho jednoznačným hlasovaním 2:10 nepodporil.

Galád má dve ponuky, futbalovú aj nefutbalovú
TASR

"V novinách sa objavili titulky: Galád prehral 2:10, ale ja to takto nevnímam. Vybojoval som na ihrisku dôležitejšie víťazstvá, ako bola prehra v hlasovaní. Tá pre mňa nič neznamená. Rozhodli o mne ľudia, s výnimkou asi troch, ktorí ma nevideli nikdy trénovať a pracovať s tímom. Nemôžem to teda brať ako vážne zhodnotenie mojej štvorročnej práce. Očakával som, že dostanem ďalšiu ponuku. Myslím si, že môj koniec na zväze mal alebo mohol vyzerať inak,“ uviedol 51-ročný Galád v rozhovore pre denník Pravda.

Skúsený tréner ďalej uviedol, že síce cíti sklamanie zo stavu vecí, ale pozerá sa smerom dopredu. "Mám dve ponuky, futbalovú aj nefutbalovú. Zatiaľ som neprijal ani jednu. Potrebujem mať čistú hlavu a motiváciu. Nebránil by som sa ani tomu, keby moje ďalšie kroky viedli do zahraničia, ale táto cesta nie je jednoduchá,“ priznal Galád.

Pre Pravdu ďalej uviedol, že na post trénera reprezentácie do 21 rokov sa už vrátiť nemieni, berie to ako životnú etapu, ktorá sa skončila. "Mám ambície raz viesť špičkový tím na klubovej úrovni,“ podotkol. Momentálne si však chce vyčistiť hlavu aj od futbalu.

"Plánujem vyraziť na Kubu, lebo mám niekoľko známych, ktorí tam boli a tvrdia, že sa tam dobre hľadá inšpirácia. Zatiaľ som sa vybral na Oravu a chytám šťuky. Darí sa mi,“ doplnil Galád.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok