Vyšla kniha o živote Mariána Gáboríka

SITA TA3
14.11.2014 07:10

Na slovenský knižný pult sa vo štvrtok dostala publikácia Marián Gáborík s podtitulom Otec, teraz to už môžeš vydať. Kniha prináša inšpirujúci životný príbeh víťaza hokejového Stanleyho pohára 2014, ktorý prerozprával jeho otec Pavol.

Podkladom pre vydanie knihy sú zápisky Pavla Gáboríka i jeho poznámky. Otca slovenskej hokejovej hviezdy spovedal Andrej Miklánek. "Kniha odkrýva život hviezdy profesionálneho športu, radostné ismutné obdobia, svrcholmi ipádmi. Nahliadnete do zákulisia obrovskej šou nazývanej NHL. Pred vašimi očami sa budú odvíjať inšpiratívne ľudské príbehy vysvietené v žiare reflektorov, no i tie, ktoré sa prepadli do čiernych priepastí športových neúspechov. Mariánov príbeh je síce nerozlučne spätý shokejom, ale táto kniha nie je len ohokeji. Ponúka emotívny obraz očloveku, ktorého sláva presiahla slovenské hranice - tvrdé tréningy, pomalé stúpanie po rebríčku hokejových schopností, boj so zraneniami, smrť priateľa Pavla Demitru, tvrdé testy psychickej odolnosti, pády aopätovné návraty na ťažko vybojované pozície vsrdciach fanúšikov," uvádza sa v tlačovej správe spoločnosti Ikar, ktorá knihu vydala. Publikácia vychádza na 264 stranách, 32 z nich je plných fotografií.

Knihu pokrstil ľadovou triešťou bývalý tréner slovenskej reprezentácie Ján Filc. "Predpokladal som, že zisk Stanleyho pohára môže byť pre Mariána Gáboríka impulzom, aby súhlasil s vydaním knihy. Jej kostra sa opiera o zápisky, ktoré písal jeho otec Pavol," uviedol Andrej Miklánek a Pavol Gáborík prezradil, ako vznikol podtitul diela: "Po finále Stanleyho pohára sme prišli na ľadovú plochu a keď Marián zdvihol trofej nad hlavu, zakričal mi: 'Už tie svoje zápisky môžeš konečne vydať.'"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok