Demonštranti v mexickom štáte Guerrero zapálili parlament

TA3 SITA
13.11.2014 06:52

Okolo 500 učiteľov a študentov nahnevaných na údajné zavraždenie 43 zmiznutých študentov vtrhlo v stredu do regionálneho parlamentu v štáte Guerrero. V zasadacej miestnosti a knižnici založili oheň a zapálili tiež päť áut stojacich pred budovou.

Členovia radikálneho odborového zväzu učiteľov CETEG už predtým v Chilpancingu, hlavnom meste štátu Guerrero, podpálili regionálny úrad pre vzdelávanie. V nedeľu skupina demonštrantov podpálila drevenú bránu vedúcu k palácu mexického prezidenta Enriqueho Peňu Nieta v hlavnom meste Mexiko.

Ku vraždám sa nedávno priznali muži podozriví v členstva v jednom z mexických gangov. Traja zadržaní tvrdia, že študentov im odovzdali členovia polície. Následne ich gang zavraždil buď udusením, alebo zastrelením, a ich telá podpálili. Prípad šokoval celú krajinu, ktorá sa o ich osud zaujíma od únosu mladých Mexičanov. Mexická polícia už zatkla starostu mesta Iguala, kde študenti zmizli. Polícia ho obviňuje z toho, že 26. septembra nariadil policajné zásahy a únos študentov protestujúcich proti diskriminácii vidieckych učiteľov. Svedkovia uviedli, že študentov naposledy videli, keď ich nahnali do policajných vozidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok