V Žiline aj v Trenčíne rozhodli nájazdy, Poprad vyhral vo Zvolene

SITA TASR
12.11.2014 20:35

Nájazd 42-ročného veterána Jozefa Stümpela rozhodol o víťazstve a dvoch bodoch pre Nitru v stredajšom stretnutí 21. kola hokejovej Tipsport extraligy na ľade Žiliny 3:2.

V Žiline aj v Trenčíne rozhodli nájazdy, Poprad vyhral vo Zvolene
SITA/Tomáš Somr

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 21. Milan Procházka (Š. Novotný, Schroner), 55. O. Rusnák (Kanko, Šimko) - 14. J. Štefanka (R. Mráz, Pupák), 35. J. Ručkay (H. Ručkay, Marek Slovák), rozhodujúci sam. nájazd Stümpel
Vylúčení: 9:10 na 2 min, navyše: Ďurkech 10 min za nešportové správanie - Nádašdi 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Bogdaň, Rovenský, 816 divákov

Zostavy:

Žilina: Cibuľa - Dresler, Krčula, Bajaník, Martinka, Bobček, Ďurkech, Niník, M. Bednár - Schroner, Š. Novotný, Milan Procházka - Šimko, O. Rusnák, Kanko - Kubiš, Drábek, Valášek - A. Lipovský, Jarab, Petelin
Nitra: Lakosil - Nádašdi, Mezei, Ordzovenský, Milo, E. Bednár, Michal Novák, Piačka, F. Kuzma - Lukáš Novák, Stümpel, Tománek - H. Ručkay, Marek Slovák, J. Ručkay - Pupák, J. Štefanka, R. Mráz - Bajtek, Lelkeš, D. König

V prvej tretine domáci doplatili najmä na nedisciplinovanosť. V krátkom priebehu hrali trikrát v oslabení a prakticky neustále sa len bránili. Nitrania si však nedokázali vypracovať súvislejší tlak a Cibuľu ohrozovali prevažne iba strelami od modrej čiary. Až v 14. minúte žilinská defenzíva trestuhodne zabudla pred bránou na Štefanku, ktorý dostal nezištnú prihrávku od Mráza a zblízka nedal Cibuľovi šancu. Domáci mohli odpovedať tiež v dvoch presilovkách, ale smerom dopredu boli bezzubí a takmer nič nevymysleli.

Žiline vyšiel vstup do druhej tretiny. Hneď po vhadzovaní rozohrala v útočnom pásme biliardovú akciu, na konci ktorej bol Milan Procházka a nikým nekrytý mal dostatok priestoru na to, aby obstrelil Lakosila. Domáci boli v ďalšom priebehu aktívnejší, najväčšiu možnosť nepremenil Kanko, ktorý úplne osamotený pred bránou trafil puk iba do súperovho gólmana.

V druhej polovici zápasu zvýšili Nitrania tempo, ale Tománek z uhla nedokázal umiestniť puk do odkrytej brány. V 35. minúte v bratskej spolupráci našiel Henrich presnou kolmicou pred bránkovisko Jakuba a ten z prvej prestrelil Cibuľu.

Aj v tretej časti sa veľa vylučovalo, na začiatku hrali domáci dvakrát v početnej výhode, ale dnes im to v nej rovnako ako počas celej sezóny príliš nešlo. Nitrania aktívne bránili a Žilinu dlho nepúšťali do výraznejšieho tlaku.

V 55. minúte však dvakrát chybovali, Schroner ešte svoj samostatný únik nepremenil, ale o pár sekúnd neskôr sa už Rusnák nemýlil a po bekhendovej kľučke poslal puk do ľavého horného rohu. V samom závere mohol Milan Procházka dokonca rozhodnúť, unikol súperovej defenzíve, nedokázal však podvihnúť puk ponad Lakosilov betón.

Dukla Trenčín - HK 36 Hant Skalica 3:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 4. Šišovský (Róbert Petrovický, L. Kozák), 60. Michal Hlinka (V. Nemec, L. Kozák), rozhodujúci sam. nájazd O. Mikula - 9. I. Jankovič (Stloukal, Komínek), 51. Vaškovič (Gründling, Stloukal) 
Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: L. Kozák (Trenčín) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Jobbágy, Korba, divákov 
Zostavy:
Trenčín: Konrád - L. Kozák, T. Bokroš, Novajovský, Andersons, Dudáš, Zošiak, Daniška, Palovič - O. Mikula, V. Nemec, Melichárek - Šišovský, Róbert Petrovický, J. Gašparovič - Filo, Michal Hlinka, J. Cíger - D. Hudec, P. Stantien, Ján Pardavý ml. 
Skalica: P. Romančík - I. Jankovič, Gründling, Drtina, P. Horváth, Krejčiřík, Pavešic, Nechala - Vaškovič, Stloukal, Komínek - J. Jurík, Štumpf, Bezúch - Méry, Klímek, Chylo - Bene, M. Romančík, J. Šimíček

Dukla na svojom ľade privítala posledný tím ligovej tabuľky, ktorý však na klziskách súperov body zbiera. Na prvý gól diváci čakali do 4. min. V presilovej hre nahodil puk od modrej čiary Petrovický a Šišovský ho šikovne tečoval za chrbát bezmocného gólmana. Vyrovnať sa hosťom podarilo o päť minút podobným spôsobom.

Aj oni sa presadili v početnej výhode. Stloukalom nahodený puk dorazil do siete Jankovič. V 11. min mohol Trenčín po druhý raz poslať do vedenia Mikula. Samostatný nájazd z polovice klziska však nevyužil. Neúspešne dopadol aj Zošiakov pokus z voleja spomedzi kruhov. V závere sa nepresadil Vaškovič. Na opačnej strane sa už domáci hokejisti radovali z gólu, no puk zo Šišovského hokejky šiel tesne mimo.

Po prestávke sa hra odvíjala prevažne v strednom pásme a po rohoch klziska. Zaujal až Stloukalov pokus v 26. min počas presilovej hry, ktorý skryl do lapačky Konrád. O chvíľu na to Chylov pokus mieril vysoko nad bránku. Oživenie hry nepriniesli ani presilové hry, keď sa oba tímy iba veľmi ťažko dostávali do gólových príležitostí. O niečo aktívnejší boli Skaličania, avšak gólu sa v prostrednej časti hry nedočkali. 

Aj v záverečnej tretine dominovali obrany. Vyložených príležitostí bolo pred brankármi ako šafranu. Až v 51. min padol tretí gól. Nahodený puk pred Konrádom zadovkou poslal Stloukal na Vaškoviča. Skalický útočník si položil domáceho gólmana a pohodlne do odkrytej bránky poslal svoj tím prvýkrát v zápase do vedenia. Vyrovnať mohli Trenčania už o niekoľko sekúnd, no presilovú hru využiť nedokázali.

V závere mohol rozhodnúť pri nájazde dvoch na jedného Pavešic. Zakončenie z kruhu však brankár vyrazil. Dukle sa vyrovnať podarilo 29 sekúnd pred koncom, keď do siete doklepol puk Hlinka. Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov. V nich rozhodol až v šiestej sérií Mikula.

HKM Zvolen - HK Poprad 2:4 (0:1, 1:1, 1:2))
Góly: 29. M. Chovan (Hraško, L. Jurík), 49. Brabenec (Puliš) - 11. Bartečko (Malina, T. Sýkora), 37. Boltun (Bartečko, T. Sýkora), 41. Matis (Hvila), 53. Paločko. Rozhodcovia Müllner - Holienka, Šefčík, vylúčení 6:3, navyše Kroták (Poprad) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, zmeny: 1. bez L. Čierneho, 2674 divákov.

Zápas dvoch popredných mužstiev tabuľky mal zaujímavý prológ. Oficiálne do hľadiska rozlúčkovo zamával bývalý reprezentant, obranca Ladislav Čierny. Najskôr si obliekol dres so 40-kou symbolizujúcu jeho nedávne narodeniny, a potom si odbyl na ľade 40 sekúnd. Domáci sa mu mohli za jeho kariéru odvďačiť gólovým prídelom, no trápili sa strelecky a aj z tých najvyloženejších šancí nevedeli skórovať. V 2. min mal príležitosť Juraško, onedlho Podkonický, v 5. min nastrelil Michal Chovan hornú žŕdku.

Popradčania cieľavedome išli za svojím cieľom naplno zabodovať a po dvoch tretinách mali k nemu aj dosť blízko. Viedli o jeden gól, v 11. min Bartečko vyrazenú strelu Malinu od modrej poslal do prázdnej bránky a v 37. min zasa nahodený puk Bartečka usmernil do siete Boltun. Zvolenčania stihli zareagovať v 29. min, a opäť to bolo po odrazenom puku, keď Hraškovu strelu poslal za chrbát Kostúra domáci špílmacher Chovan.

Domácich mohla mrzieť aj nezužitkovaná presilovka trvajúca 106 sekúnd o dvoch hráčov, v ktorej najmä Chovan a Brabenec mohli na konci prvej tretiny vyrovnať. V druhej dvadsaťminútovke bola prevaha Zvolenčanov okatá, no málo efektívna, v 27. min nepremenil trestné strieľanie Síkela, v 26. min nastrelil Juraško pravú źŕdku, prekonať Kostúra mohol v 32. min aj Ďaloga.

Popradskí 'kamzíci' mali lepší čuch na góly, navyše v v 9. min sa ocitol blízko gólu Obdržálek, tutovku nepremenil v 13-tej Mlynčár, v 17-tej v oslabení po samostatnom nájazde Hvila a aj Takáčova šanca v 36. min si žiadala účinnejšie zakončenie. Vstup do tretej tretiny zvládli Popradčania perfektne, v presilovke odskočili od súpera v 41. min o dva góly po tom, čo Hvila vystrelil a Matis doklepol puk do siete.

Domáci sa nasmerovali na prehru, svetlo do ich útrpnej streľby vlial Brabenec nekompromisnou strelou pod žŕdku v 49. min, v 52. min Puliš nastrelil hornú žŕdku, no vietor z plachiet im zobral v 53. min Hraškom stečovaný príklep Paločka od modrej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok