Kyjev sa pripravuje na ofenzívu z východu, NATO potvrdilo posily z Ruska

ČTK, TASR, TA3
12.11.2014 14:30

Na východe Ukrajiny sa porušuje prímerie a z Donecka prichádzajú správy o intenzívnej paľbe. Ukrajinská armáda sa pripravuje na možnú ofenzívu zo vzbúreného východu. NATO potvrdilo príjazd ruských vojenských kolón na Ukrajinu.

Ukrajinské ozbrojené sily menia svoje pozície v rámci príprav na možnú novú ofenzívu proruských separatistov vo východnej časti krajiny. Podľa agentúry Reuters to dnes uviedol ukrajinský minister obrany Stepan Poltorak.     

"Presúvame svoje ozbrojené sily s cieľom reakcie na akcie (povstaleckých) bojovníkov," povedal Poltorak na zasadaní ukrajinskej vlády. Zároveň dodal, že separatisti podľa jeho informácií dostali posily. "Mojou hlavnou úlohou je pripraviť sa na vojenské akcie," podotkol šéf ukrajinského rezortu obrany. Vysoký predstaviteľ NATO generál Philip Breedlove potvrdil príjazd ruských vojenských kolón na východ Ukrajiny.

Napriek krehkému prímeriu na východe Ukrajiny otriasla dnes ráno baštou proruských povstalcov Doneckom nová delostrelecká paľba. Spravodajca agentúry Reuters, ktorý sa nachádzal v centre tejto kedysi priemyselnej metropoly východnej Ukrajiny, počul hlasné výbuchy delostreleckých nábojov. Nie je však jasné, kto strieľal a ani čo bolo cieľom paľby.     

Napriek prímeriu počuť delostrelecké ostreľovanie takmer každý deň v okolí strategicky významného letiska v Donecku. Paľba okolo mesta sa v uplynulom týždni zintenzívnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok