Slovenský priemysel rastie rýchlejšie ako priemer EÚ

SITA
12.11.2014 11:41

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny aj celej 28-člennej Európskej únie v septembri medzimesačne posilnila o 0,6 %. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa priemyselná výroba aj celej EÚ zvýšila rovnako o 0,6 %. Informoval o tom v stredu štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Slovenský priemysel rastie rýchlejšie ako priemer EÚ
TASR

Slovenská priemyselná výroba sa medziročne vyvíjala lepšie v porovnaní s priemerom za celú eurozónu aj s priemerom za celú EÚ. Na Slovensku totiž septembrová priemyselná produkcia oproti rovnakému mesiacu vlaňajška vzrástla o 1,2 %. Oproti augustu však oslabila o 0,1 %.

Najvýraznejší medzimesačný pokles priemyselnej produkcie v septembri evidovali v Dánsku (-5,6 %), v Portugalsku (-4,1 %) a v Holandsku (-2,0 %). Oproti augustu posilnila priemyselná výroba najviac v Chorvátsku (4,6 %), v Českej republike (4,5 %) a v Írsku (4,1 %). Oproti septembru minulého roka sa priemyselná produkcia zvýšila najviac v Írsku (22,1 %), v Českej republike (5,6 %) a v Maďarsku (5,1 %). Najviac klesla na Malte (-7,4 %), vo Švédsku (-4,1 %) a v Grécku (-3,5 %).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok