Sagan po návrate z Afriky: "Bolo to extrémne"

TASR
8.11.2014 21:10

Slovenský cyklista Peter Sagan sa vrátil z afrického dobrodružstva, kde v rámci teambuildingu jeho nového tímu Tinkoff-Saxo úspešne vystúpil na najvyššiu horu kontinentu Kilimandžáro v Tanzánii (5895 m).

Sagan po návrate z Afriky: "Bolo to extrémne"
SITA/AP

Náročný výstup bol nápadom športového manažéra stajne Bjarne Riisa, ktorý si ako hlavný organizátor prešiel trasu predtým. "Urobil to za štyri dni a potom sa rozhodol, že nám ostatným postačí šesť dní. Pred začiatkom výstupu k nám Bjarne prehovoril, vysvetľoval rôzne veci, na čo je potrebné dávať pozor. Prízvukoval, že sme sa neprišli zabávať, ale tvrdo pracovať a chce vidieť tímového ducha, prácu a vzájomnú pomoc," opísal Sagan výstup.

Každú noc spali v stanoch. "V sobotu sme išli z 1600 m do 3000 m, avšak mali sme smolu na počasie, pretože sme akurát zastihli obdobie dažďov a vetra. O deň neskôr sme vystúpili na 4600 m. V utorok po večeri sme spali len dve hodiny a o polnoci vyrazili na vrchol Kilimandžára. Záverečný výstup trval takmer šesť hodín. Bolo to už veľmi náročné, išli sme pomaly, bolela nás viacerých hlava, z nosa tiekla krv a niektorí to ani nevyšli," pokračoval majiteľ troch zelených dresov z Tour de France.

O 80-člennú výpravu Tinkoff-Saxo sa starali domáci šerpovia, ktorí stavali stany, varili, nosili náklady a starali sa o kempy. "Jedlo bolo celkom dobré, ale hygiena veľká nebola. Spali sme celý čas v stanoch. Bolo to dosť extrémne, každý si siahol na maximum. Bolo to nielen o kondičke, ale aj psychike. Jedným slovom - veľké dobrodružstvo. Ak si chce niekto niečo dokázať, nech vystúpi na Kilimandžáro," uzavrel Sagan, ktoré slová agentúre TASR sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok