Fico: Smer sa mimoriadnej schôdze zúčastní, neprinesie však nič

TASR TA3
8.11.2014 17:35

Členovia vlády, ako aj poslanci za Smer sa zúčastnili prebiehajúcej mimoriadnej schôdze parlamentu, a to napriek tomu, že schôdzu považujú za nezmyselnú, lebo neprinesie nič. Vyhlásil to dnes premiér v reakcii na iniciatívu opozície, ktorá sa ho na dnešnom mimoriadnom zasadnutí parlamentu pokúsi odvolať z dôvodu, že na Slovensku údajne so svojou stranou Smer-SD vytvára korupčný systém.

"Je to len pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Prístup 'čím horšie, tým lepšie' ale Smer nikdy neuprednostňoval," zdôraznil Fico. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom.

Šéf exekutívy zdôraznil, že Smer-SD je jediná strana vo vláde, a teda má obrovskú agendu. "Pri takejto obrovskej agende sa vyskytnú aj pochybenia, chyby sa stávajú aj v iných krajinách EÚ. Ale pri pochybeniach reagujeme absolútne razantne a politická zodpovednosť bude aj naďalej vyvodzovaná," deklaroval.

Schôdza by vraj počas moratória nebola vhodná

Ma margo skutočnosti, že sa mimoriadna schôdza koná neštandardne uprostred víkendu, podotkol, že to bola aj jeho požiadavka. "V pondelok, utorok a v stredu (10.-12.11.) je výjazdové rokovanie vlády, vo štvrtok a v piatok (13.-14.11.) je už volebné moratórium, schôdza by vtedy nebola vhodná," dodal premiér.

Opozícia odovzdala podpisy potrebné na iniciovanie rokovania pléna v piatok. Od toho momentu plynula sedemdňová lehota, počas ktorej musel predseda NR SR Pavol Paška rokovanie zvolať.

Pozrite si tlačovú besedu premiéra Roberta Fica

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok