Mauresmová zostáva v Murrayovom tíme

SITA
7.11.2014 13:26

Spolupráca britského tenistu Andyho Murrayho a francúzskej trénerky Amélie Mauresmovej pokračuje. Úradujúci olympijský šampión to povedal v rozhovore pre Reuters na prahu londýnskeho koncosezónneho šampionátu ATP World Tour Finals.

Mauresmová zostáva v Murrayovom tíme
SITA/AP

"Amélie však v ostatnom období bola so mnou len vo Valencii, takže vyzdvihnutie si určite zaslúži aj Dani Vallverdu," upozornil 27-ročný rodák zo škótskeho Dunblane.

Kooperácia dvojnásobného grandslamového šampióna Murrayho a 35-ročnej francúzskej fedcupovej kapitánky Mauresmovej sa začala pred Wimbledonom po tom, ako z Britovho zázemia ubudol Čech s americkým domicilom Ivan Lendl pre vyťaženosť.

"Keď sa niečo takéto začne, potrebuje to svoj čas, kým prídu výsledky. Nenastane to za týždeň. Azda sa už v úvode nasledujúcej sezóny ešte výraznejšie prejaví progres, ktorý vyvstane z práce s Amélie aj Danim," podotkol Murray, ktorého v mladosti herne formovala mama Judy, teraz šéfka britského fedcupového realizačného štábu.

"Pre mňa je jedno, či pracujem s mužom alebo ženou. Dôležitá je možnosť diskutovať o tenise a nachádzať vzájomné porozumenie," uviedol šiesty muž aktuálneho renkingu Murray, v minulosti aj svetová dvojka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok