Hranice s Ruskom podľa Kyjeva prekročili desiatky tankov

TA3
7.11.2014 13:15

Hranice medzi Ruskom a východnou Ukrajinou prekročila kolóna, v ktorej bolo 32 tankov, 16 húfnicových systémov a 30 nákladných vozov s muníciou a bojovníkmi. Podľa agentúry Reuters o tom informovala ukrajinská armáda.

Rusi: Sú to fámy

"Rozmiestňovanie vojenskej techniky a ruských žoldnierov na frontovú líniu pokračuje," citovala agentúra Reuters hovorcu ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko.

Ruské ministerstvo obrany reagovalo dnes na správy o údajom pohybe ruskej armády smerom k ukrajinskej hranici, ktoré nedávno tlmočili šéf kanadskej diplomacie John Baird a predstavitelia USA a NATO. Označilo ich za fámy.
"Tieto oznámenia boli založené na citovaní nejakých 'správ' bez akéhokoľvek pevného dôkazu," citovala ruský rezort obrany agentúra RIA Novosti.
Podľa ministerstva zdroj informácie o údajnom ruskom pohybe k hranici svojho suseda "nie je ukrajinský, ale nachádza sa v administratívnej budove v Kyjeve".

NATO: Na Ukrajine sú stovky ruských vojakov

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v utorok konštatoval, že ruské jednotky sa presúvajú k ukrajinským hraniciam a Moskva stále poskytuje podporu tamojším separatistom.

Aj John Baird vyjadril v stredu vážne znepokojenie v súvislosti s informáciou, že Rusi smerujú k hranici.
Vrchný veliteľ spojeneckých síl NATO v Európe generál Philip Breedlove predtým uviedol, že na území východnej Ukrajiny sa nachádza asi 250-300 ruských vojakov, ktorí pomáhajú pri výcviku a vyzbrojovaní povstalcov. Na ruskej strane hraníc sa podľa neho nachádza asi sedem brigád ruskej armády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok