Gyömbér si zlomil kosť v členku

SITA TA3
7.11.2014 09:11

Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér sa zranil na stredajšom večernom tréningu Catanie a pre zlomenú kosť v členku ho čaká pravdepodobne až štvormesačná pauza.

Gyömbér si zlomil kosť v členku
SITA

Rodáka z Revúcej čaká operácia, ktorá predĺži pôvodne očakávanú dvojmesačnú hernú prestávku. Gyömbér nebude k dispozícii trénerovi Slovenska Jánovi Kozákovi na najbližší zápas s Macedónskom a potom ani na prípravu s Fínskom.

Gyömbér sa podrobil špecializovaným vyšetreniam v Ríme, ktoré potvrdili zlomenú kosť v členku. "V stredu na tréningu som sa na ťažkom podmočenom teréne šmykol a nešťastne si to odniesol členok. Kostička v ňom bola zlomená. Podľa prvej diagnózy som mal pauzovať asi dva mesiace, klub ma však poslal na ďalšie vyšetrenia do Ríma. Tie ukázali, že musím ísť na operáciu a absencia bude, žiaľ, dlhšia. Na zápas by som mal nastúpiť najskôr o štyri mesiace," ozrejmil pre denník Šport Gyömbér.

Pre dvadsaťdvaročného futbalistu je to prvé vážne zranenie v jeho kariére. Gyömbér v reprezentácii ukázal svoju univerzálnosť, na Ukrajine hral v strede obrany, proti Španielsku ako defenzívny stredopoliar a proti Bielorusku na ľavej strane zadných radov. "Aj zranenia patria k futbalu. Na budúci týždeň sa vraciam do Ríma, kde podstúpim operáciu. Potom ma čaká rehabilitácia a tréning. Dúfam, že všetko dobre dopadne. Príklad si beriem z Ďura Kucku, ktorý sa po zranení vrátil v skvelej forme," doplnil pre Šport Norbert Gyömbér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok