Daciuk radí Tatarovi, aby viac strieľal

SITA
4.11.2014 15:53

Slovenský hokejista Tomáš Tatar v službách Detroitu sa, zdá sa, prebúdza. V úvodných deviatich zápasoch nového ročníka NHL strelil jediný gól a teraz pridal dva presné zásahy vo dvoch stretnutiach.

Daciuk radí Tatarovi, aby viac strieľal
SITA/AP

Sériu so streleným gólom by rád predĺžil aj v utorok na ľade Ottawy.

"Mal som šance aj predtým, ale nedarilo sa mi skórovať. Neviem čím to je, ale zrazu sú okolnosti pre mňa priaznivejšie. Aj strely z väčšej vzdialenosti už smerujú na bránku,“ cituje 23-ročného slovenského útočníka server periodika Detroit Free Press.

Tatarov spoluhráč Pavel Daciuk má v 36 rokoch skúseností na rozdávanie. Mladšiemu slovenskému krídelníkovi radí, aby viac strieľal. "Má dobrú strelu, ale mal by ju využívať, viac strieľať. A tiež na svoj mladý vek má už solídne skúsenosti, čo by mal v zakončení viac ukazovať,“ myslí si Daciuk. Ruský center dosiahol v minulom týždni 4 góly a pridal aj 3 asistencie, v produktivite bol v tomto časovom úseku najlepší z celej NHL. Celkovo má v šiestich odohraných zápasoch nového ročníka bilanciu 5 gólov a 5 asistencií, zatiaľ čo Tatar v 11 zápasoch trikrát rozvlnil sieť a na prvú gólovú asistenciu stále čaká.

"Viem, že útočník by mal podávať konzistentne dobré výkony a strieľať góly v každom zápase. Dúfam, že to začnem plniť aj ja a viac tak pomôžem tímu k víťazstvám,“ podotkol Tatar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok