Generálny tajomník OSN pochválil bradatú rakúsku speváčku

SITA
4.11.2014 13:08

Rakúsku speváčku a bojovníčku za ľudské práva Conchitu Wurst v pondelok pochválil generálny tajomník OSN Pan Ki-mun za jej činnosť v boji proti diskriminácii a intolerancii.

Generálny tajomník OSN pochválil bradatú rakúsku speváčku
SITA/AP

Stalo sa tak pri príležitosti návštevy diplomata vo viedenskej pobočke organizácie. Podľa Pan Ki-muna sa bradatej speváčke a víťazke tohtoročnej pesničkovej súťaže Eurovízia podarilo do súťaže priniesť chvíľku vzdelávania v oblasti ľudských práv. "Keď som sa dozvedel, že vyhrala Eurovíziu, okamžite som vedel, že je svetovou hviezdou," vyhlásil na zasadnutí diplomatov.

Conchita Wurst, ktorej skutočné meno je Tom Neuwirth, sa na stretnutí stoviek diplomatov tiež zúčastnila, pričom mala oblečené zdržanlivé ženské šaty a topánky s vysokými podpätkami. Nechýbala ani jej typická brada a fúzy. S Pan Ki-munom si podala ruky a vymenila niekoľko žartov a napokon aj stovkám diplomatov zaspievala. "Rešpekt nezískate, keď nebudete rešpektovať druhých," vyzvala opäť k tolerancii.

Počas príhovoru Pan Ki-mun taktiež informoval o rozšírení zamestnaneckých výhod pre páry rovnakého pohlavia, ktoré pracujú pre OSN. "Diskriminácia nemá v Spojených národoch miesto," vyhlásil generálny tajomník organizácie. Medzi spomínanými benefitmi je napríklad rodičovská dovolenka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok